NA24.no

(AFP)

Børser ned etter Bernanketale

Sist oppdatert:
Beskjeden fra den amerikanske sentralbanken fikk asiabørsene til å falle.

De asiatiske børsene var ned etter at den amerikanske sentralbankensjefen Ben Bernanke hadde kommet med sin rentebeskjed onsdag. Bernanke holdt renten uendret i USA, men signalisert samtidig at renteoppgangen vil starte til neste år.

Bernanke sa onsdag at han utvidet perioden med eksepsjonelt lave renter, men sa også at arbeidsløsheten og forbruket viser at økonomien styrker seg. Fedsjefen sa også at de fleste av de spesielle likviditetstiltakene vil gå ut 1. februar 2010, noe som fikk investorene til spekulere i at rentenivået på mellom 0 og 0,25 prosent i USA vil tikke oppover.

Særlig det siste tynget det asiatiske aksjemarkedet, mens dollaren styrket seg og var på det høyeste nivået på tre måneder mot euro. Natt til torsdag var Morgan Stanleys asiaindeks ned 0,5 prosent. Det var særlig finansaksjene som dro ned på de asiatiske børsene. I Hongkong var Hang Seng-indeksen ned 0,9 prosent, etter at byens finansmyndigheter mente at det var risiko for korreksjoner i aksjemarkedet etter årets 49 prosents oppgang.

Oljeprisen var ned 0,6 prosent til 72,23 prosent pr. fat i handelen i New York, og falt dermed tilbake etter gårsdagens 2,8 prosents oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere