NA24.no

Børsfall i Asia

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen feiring på de asiatiske børsene når Barack Obama skal innsettes i USA.

De asiatiske børsene har vært tunge i natt norsk tid i takt med fallende aksjeindeksfutures i USA. Det er de britiske myndighetenes utvidelse av redningsplanene for storbanken Royal Bank of Scotland som skaper nye bekymringer på børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Blant aksjene som får juling i Asia er bankgiganten HSBC som er notert på Hongkong-børsen. Økonomene tar de britiske problemene som et signal om at ytterligere banker kan få problemer fremover.

Les mer: Britiske banker skambankes

- Markedets nervøsitet fortsetter i forbindelse med at bankenes eiendelskvalitet svekkes i fallende økonomier, sier leder av aksjebordet Korea Investment Trust Management, Kim Young Il til Bloomberg News tirsdag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nikkei-indeksen i Tokyo endte ned 2,3 prosent ved stengning tirsdag morgen norsk tid, mens Hongkongs Hang Seng-indeks var ned 1,5 prosent ved 8-tiden. Morgan Stanleys Asia-indeks var ned 2,4 prosent mot slutten av børsdagen, og det var røde indekser over hele regionen.

De amerikanske børsene var stengt mandag i forbindelse med feiringen av Martin Luther Kings dag, og i dag kommer mye av fokuset i amerikansk handel til å være på innsettelsen av Barack Obama som landets 44. president.

På Oslo Børs og i Europa generelt ble mandagen derimot en stor skuffelse. Det var særlig banksektoren som bidro til store fall.

Les mer: Bratt børsnedtur

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere