NA24.no

Børsfall i New York

Sist oppdatert:
Gevinstsikring rammer også USAs stolte finansgate Wall Street.

De viktige indeksene i USA faller fra start. Dermed følger børsene nedturen i Europa. Børsene har den siste tiden vært inne i en lang periode med nesten sammenhengende opptur.

NA24 - din næringslivsavis

Den kjente Dow Jones-indeksen blir sendt ned 0,31 prosent til 13.272,09 poeng. Industriindeksen har steget hele 24 ganger i de siste 27 sesjonene og en må helt tilbake til 1927 for å finne en tilsvarende periode med opptur.

Den brede S&P 500-indeksen er ned 0,32 prosent til 1.504,88 poeng, mens aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller med 0,35 prosent til 2.562,04 poeng.

Motorola faller rundt 2,5 prosent i førhandelen på Wall Street. Fallet kommer etter at styret i mobiltelefonselskapet har blitt gjenvalgt uten at det ble funnet plass til milliardær og storinvestor Carl Icahn. Icahn trodde han hadde nok støtte hos aksjonærene, men manglet de største investeringsfondene.

Milliardoppkjøpene fortsetter i USA. Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters kan fort havne på amerikanske hender. Thomson byr 17,4 milliarder dollar og foreslår en fusjon mellom de to nyhetsbyråene.

Den indiske mangemilliardæren Mittal Lakshmis Arcelor Mittal skal ifølge rykter være i samtaler om å kjøpe den amerikanske stålprodusenten AK Steel. Verdens største stålprodusent skal være villig til å bla opp 4,5 milliarder dollar.

Hewlett Packard har sendt ut et positivt resultatvarsel der PC-produsenten hevet utsiktene til resultatet og omsetning for andre kvartal.

Ellers er det lite nytt på nyhetsfronten for selskapene på Wall Street. Walt Disney vil etter børsene har stengt legge frem sitt resultat for første kvartal

Fallet på verdens børser kommer dagen før den amerikanske sentralbanken kunngjør sin renteavgjørelse. Det er ventet at Ben Bernanke & Co holder renten uendret, akkurat som de har gjort siden sist sommer.

Aksjemarkedet er spent på om det kommer noen signaler om renten kan bli satt ned i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere