NA24.no

Børsfall i New York

Sist oppdatert:
Aksjene faller i USA. Følg utviklingen her.

De tre toneangivende nøkkelindeksene på Wall Street faller onsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones faller 0,64 prosent til 12.452,66 poeng. Nasdaq Composite blir sendt ned 0,69 prosent til 2.324,94 poeng, mens den brede S&P 500 0,69 prosent til 1.343,63 poeng.

Ordreinngangen av varige goder falt overraskende med 1,7 prosent i februar. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at ordreinngangen av varige goder ville vokse med 0,7 prosent i årets andre måned. Hvis transportordrene og forsvarsordrene utelukkes ville ordreinngangen vært på henholdsvis minus 2,6 prosent og minus 1,6 prosent.

Les mer: Overraskende fall i ordrene

Salget av nye boliger falt med 1,3 prosent til 590.000 i februar på basert på årlig salgstakt. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Det er det laveste nivået på 13 år og boligsalget falt for fjerde måned på rad. Mandag kom tilsvarende statistikk for brukte boliger og disse var oppløftende. Dette bidro til et godt løft på børsene rundt om i hele verden. Tirsdag kom informasjon fra Case-Shiller som viser at prisutviklingen i boligmarkedet langt fra er like oppløftende.

Les mer: Nyboligsalget faller i USA

Motorola vil splitte selskapet i to. Det opplyser mobilprodusenten onsdag. Nå skal selskapet deles i en mobiltelefondel og en nettverks- og mobilitetsteknologidel. Selskapene skal begge være børsnoterte og vil være uavhengig av hverandre.

Oppkjøpet av Clear Channel Communication kan nå gå dukken. Oppkjøpsfondene Thomas H. Lee Partners og Bain Capital har ikke blitt enige om hvordan finansiering skal gjennomføres. Dermed kan oppkjøpet til en verdi av 19 milliarder dollar ryke, skriver avisene The Wall Street Journal og The New York Times. Aksjen falt 23 prosent i førhandelen.

Frykt for at de europeiske bankene må ta store nedskrivninger er med på å senke børsene i Europa. Deutsche Bank melder at de kan få problemer med å nå resultatmålet før skatt. Utfordrende forhold gjør at de kan få problemer med å møte egne krav.

Forventinger om store nedskrivninger relatert til amerikanske boliglånslån og strukturerte produkter gjør at en analytiker i Oppenheimer har kuttet estimatene for de amerikanske bankene. Dette er 30 gang at hun gjør kutt i estimatene for inntjening blant bankene siden november, og hun ser heller ingen ende på kuttene.

Følg utviklingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere