NA24.no

Børsfall på skuffende tall

Wall Street, USA1
Wall Street, USA1 Foto: Henny Ray Abrams (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aksjene går ned på Wall Street.

Det amerikanske aksjemarkedet fikk seg en knekk etter at ISM-indeksen for tjenestenæringen viste et overraskende fall.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones faller 0,28 prosent til 10.423,29 poeng og S&P 500-indeksen 0,14 prosent til 1.107,68 poeng. Nasdaq-indeksen stiger derimot 0,16 prosent til 2.188,51 poeng.

De amerikanske børsene falt etter at innkjøpsindeksen ISM-indeksen falt til 48,7 poeng fra 50,6 poeng i oktober. Økonomene ventet en oppgang til 51,5 poeng. Utviklingen viser at de som deltok i undersøkelsen nå venter en nedgang i økonomien.

Les mer: Skuffende fra USA

Det har også kommet en ukentlig oppdatering knyttet til utviklingen i antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd. I forrige uke falt antallet for femte uke på rad med 5.000 til 457.000. Samtdiig har det glidende snittet for de siste fire ukene gått ned med 14.250 til 481.250. Det har også vært nedrevideringer av tallene fra uken i forveien. Økonomene hadde på forhånd ventet en vekst i antallet førstegangssøkere.

Les mer: Ny positiv overraskelse

Det amerikanske arbeidsdepartementet har nedjustert produktiviteten utenfor jordbruket for tredje kvartal. Det kraftige fallet i arbeidskostnadene har også blitt lavere enn først antatt.

Les mer: Justerer ned produktiviteten

Bank of America har bestemt seg for å betale tilbake det de har fått gjennom TARP-programmet. Totalt skal 45 milliarder dollar betales tilbake og for å klare dette skal de gjennomføre en emisjon på 18,8 milliarder dollar. Finansdepartementet har allerede godkjent forslaget.

Les mer: Storbank gir tilbake livbøyen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere