NA24.no

Børsfall på Wall Street

Børsene i New York fortsetter nedturen og investorene er skremt av vekstfaren i økonomien.

I går kom signalene om at industriene i USA kan få samme utvikling som boligmarkedet i USA. Dermed er det frykt for at den veksten i verdens største økonomi er i ferd med å stagnere.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones er ned 0,28 prosent til 11.501,13 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,80 prosent til 2.220 poeng. S&P 500-indeksen er ned 0,39 prosent til 1.312,94 poeng.

- Det er mye nervøsitet i kapitalmarkedet at økonomien er i ferd med å bli en god del svakere, sier investeringsdirektør Chuck Lieberman i Advisors Capital Management til Bloomberg News.

En rapport fra den amerikanske sentralbankens Philadelphia- avdeling viser fall i produksjonen. Den økonomiske regionsindeksen viste minus 0,4 og det kom overraskende på markedet. Fallet i seg selv kom ikke uventet, men at indeksen skulle være negativ sendte børsene i både USA og Asia ned.

Faren er at den økonomiske veksten i USA bremser opp og at økonomien vil gå inn for en eller annen landing. Boligmarkedet har den siste tiden også hadde en fallende tendens. Både salget av brukte og nye boliger har stagnert, mens investeringsviljen i eiendom har også falt

Hewlett-Packard har også kommet under press i forkant av at konsernsjef Mark Hurd skal vitne foran Kongressen. Hurd må forklare hva som skjedde i forbindelse med at selskapet etterforsket og spionerte for å komme til bunns i en rekke lekkasjer fra selskapets styre. Aksjen faller 1,2 prosent

Førstekontrakten på referanseoljen WTI beveger seg over 62 dollar, og det legger en liten demper på Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere