NA24.no

Børsfall ventet i USA

Svakere arbeidsvekst gjør at aksjemarkedet i USA ligger an til å falle fra rekordhøyder.

De amerikanske børsene ligger an til å falle når handelen på Wall Street åpner. Svake jobbtall fra alle sektorer utenom landbruk bidrar til å sende pessimistene i front.

NA24 - din næringslivsavis

De siste tre dagene har aksjene i New York satt nye rekordhøyder, og industriindeksen Dow Jones har aldri vært høyere enn den sluttet i går, men fredag ligger børsene an til å falle fra starten.

Dow Jones Indicative faller 0,65 prosent, mens S&P 500-futuren blir handlet med en nedgang på 0,08 prosent. Den teknologidominerte Nasdaq-futuren faller 0,24 prosent.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI faller 0,30 prosent til 59,85 dollar, men det er likevel ikke nok til å fart på de oljesensitive indeks-futurene.

Antall nye sysselsatte utenfor landbrukssektoren økte med 51.000 i september, mens det var ventet en økning på 125.000 ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg. Til tross for at det ble skapt færre nye jobber i september ble tallene for august revidert kraftig opp. I den nye justeringen viser oversikten at antallet nye jobber som ble skapt økte til 188.000 fra 128.000 som ble opprinnelige meldt.

Sysselsettingsrapporten viser også en arbeidsledighetsrate for september på 4,6 prosent, noe som var lavere enn de 4,7 prosentene som var ventet. Gjennomsnittlig timelønn steg med 0,04 dollar (0,2 prosent) i september, mens forventningene antydet en økning på 0,3 prosent. Rapporten viser at gjennomsnittlig arbeidsuke holdt seg på 33,8 timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere