NA24.no

Børsfest i Asia

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjene steg til nye rekordhøyder etter optimistiske signaler rundt de amerikanske rentene.

Det var forrige ukes jobbtall fra USA som bidro til at forventningene til ytterligere rentehevinger er blitt bedre. Det er ventet at sentralbanksjef Ben Bernanke kommer til å heve renten nye 0,25 prosentpoeng ved neste rentemøte, men at sentralbanken vil deretter la renten ta en pause fra stigingen.

- Den amerikanske økonomien ser mer stabil ut og jeg vil ikke bli overrasket om Fed tar en pauser rentehevingene, sier en asiatiske forvalter til Bloomberg News.

Optimismen til den amerikanske økonomien og færre rentehevinger enn tidligere antatt, fikk spekulantene i Asia til å satse på typiske rentesensitive aksjer. Lave renter er godt nytt for asiatiske selskap som baserer på seg på de amerikanske markedene, og aksjer som Sony Corp og Samsung var sterke.

Den brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific har aldri vært høyere i sin 19-årige historie, og steg mandag 1,6 prosent til 143,05 poeng. Alle de ti under gruppene hadde en oppgang denne dagen.

I Japan løftet Nikkei 225-indeksen seg 0,7 prosent til 17,279.84 poeng, godt hjulpet av eiendomsaksjer. Bank of Japan kunne legge fra tall som viser at prisene på eiendom steg for første gang på 15 år og dette gjorde at optimismen steg blant eiendomsspekulantene.

De var ellers en bred oppgang blant de andre indeksene og børsene i Asia. Aksjene i Filippinene gjorde det best og steg hele 4,80 prosent.

Jobbtalene fra USA viste at det ble skapt færre nye arbeidsplasser i april og dette smittet over på børsene i USA og Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere