NA24.no

Børsfesten fortsetter

Sist oppdatert:
Opptur for fjerde dag på rad.

De asiatiske aksjemarkedene steg onsdag for fjerde dag på rad.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen blir nok en gang drevet av finansaksjer som følge av nye tiltak fra sentralbanken i Japan. I tillegg bidro den høyst uventede oppgangen i februarstatistikken for igangsetting av boliger i USA positivt også i Asia.

Morgan Stanleys sammenveide regionindeks MSCI Asia-Pacific stiger 0,8 prosent. De tre foregående dagene har indeksen steget 7,4 prosent. Hittil i år er indeksen ned 13 prosent.

FInanskonsernet Mizuho Financial Group, som hittil har lagt frem de største kredittrelaterte tapene i Asia, steg 3 prosent på Tokyo-børsen etter at Japans sentralbank, som lot renten stå uendret i natt, meldte at den vil øke kjøpene av statsobligasjoner . I går meldte banken at den skal kjøpe underordnet gjeld fra japanske banker.

DISKUTÈR HER:Hvordan tror du det går på Asia-børsene fremover?

HSCBC, som er Europas største bank, steg 5 prosent i Tokyo, og har dermed steget 7 dager på rad etter å ha varslet at banken er profitabel og har kapital nok.

- Det er positivt at myndigehtene gjør tiltak for å hjelpe økonomien opp igjen, men det vil ta tid før forbrukerne blir komfortable med å bruke penge. Det er fortsatt vanskelig å være 100 prosent bull til aksjer, sier forvalter Yoji Takeda hos RBC Investment Ltd. i Hongkong til nyhetsbyrået Bloomberg.

Bortsett fra i Australia, var det oppgang i alle tonenangivende markeder i regionen.

Dagens nøkkeltall (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 0,53 %
Japans Nikkei 225: + 0,29 %
Hongkongs Hang Seng: + 1,58%
Kinas CSI 300: + 0,44 %
Kinas Shangai Composite:+ 0,24 %
Taiwans Taiex: + 0,12 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,52 %
Singapores Strait Times Index: -+1,03 %

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere