NA24.no

Børsfesten fortsetter

Sist oppdatert:
Festen på Oslo Børs fortsetter ved lunsjtider. John Fredriksen, Orkla og oljetungvekterne bidrar i oppgangen. Følg utviklingen her.

De store oljetungvekterne holder seg sterke og bidrar til at hovedindeksen er opp 1,16 prosent til 400,91 poeng. Statoil stiger 0,79 prosent til 190,50 kroner, mens Norsk Hydro er opp 2,09 prosent til 927 kroner. DNO har snudd den negative starten på dagen, og stiger 1,24 prosent.

John Fredriksens SeaDrill topper listen over de mest omsatte aksjene etter at det ble kjent at selskapet nok en gang har vært ute i markedet og hentet penger. Denne gangen trengte SeaDrill penger for å løse ut den amerikanske riggiganten Noble fra Smedvig.

I løpet av helgen er det blitt klart at Noble gir opp kampen mot John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Fredriksen må ut med rundt 4,7 milliarder kroner for å løse ut Noble, og har i den forbindelse engasjert Pareto og Carnegie til å hente inn 3,5 milliarder kroner. Emisjonen ble betydelig overtegnet, og det vil totalt bli trykket opp 39 millioner aksjer til en tegningskurs på 90 kroner.

Markedet jubler over Fredriksens siste skalp, og interessen for SeaDrill er stor. Aksjen stiger 6,11 prosent til 95,90 kroner.

Laks også i skuddet
Pan Fish, som også er kontrollert av John Fredriksen, har en god dag. Aksjen stiger 3,38 prosent, og det er stor interesse for aksjene. NA24 iMarkedet kunne i dag melde at det er ventet en avklaring i forbindelse med konsesjonsspørsmålet i løpet av en måned.

Fjord Seafood stiger 2,50 prosent, mens Cermaq og Lerøy Seafood følger etter med en oppgang på henholdsvis 1,73 og 3,18 prosent.

Videokonferanseselskapet Tandberg stiger hele 5,49 prosent. Den internasjonale investeringsbanken Lehman Brothers står bak hele 80 prosent av nettokjøpene i Tandberg ved lunsjtider.

Kursvinner
IT-selskapet Allianse troner fortsatt øverst på vinnerlisten med en oppgang på 12,50 prosent. Omsetningen i aksjen har tatt seg opp, men der er fortsatt ikke noe annet nytt enn at primærinnsider og styremedlem Trond Erik Wennberg har gjennom et selskapet kjøpt 27.000 aksjer til 11,57 kroner pr. aksje.

Hardanger Sunnhordlanske følger etter med en oppgang på 9,50 prosent, men oppgangen er basert på en svært beskjeden omsetning.

Shippingbørsen Imarex er opp 8,36 prosent. Selskapet meldte tidligere i dag at de har besluttet å slå seg sammen med Norsk Opsjons Sentral. Det nye selskapet skal fortsatt være børsnotert og skal satse hardere innen varederivater samt fraktderivater.

Forsikringsselskapet NEMI ba Oslo Børs om å bli pauset siden de ville komme med en melding senere på dagen. Aksjen stiger 7,46 prosent til 61,25 kroner ved lunsjtider etter at det ble kjent at en industriell aktør har signalisert at de kommer til å legge inn et bud på 62,50 kroner.

Rederiet Borgestad topper taperlisten med en tilbakegang på 6,09 prosent. Den nyfisjonerte selskapet Captura faller 4,13 prosent, mens det canadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources er ned 3,85 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere