NA24.no

Børsfesten uteble

Sist oppdatert:
Oslo Børs klarte ikke fortsette den siste tidens oppgang og korrigerte ned fredag. Følg utviklingen her:

Oslo Børs hadde en volatil avslutning på en sterk uke. Etter en god start falt børsen tilbake ved lunsjtider. Hovedindeksen endte ned 0,75 prosent til 396,30 poeng.

Aksjene på Oslo Børs har aldri vært mer verdt enn hva tilfellet har vært denne uken. Det er spesielt oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro som har bidratt til den positive uken. Denne uken passerte Hovedindeksen 400 poeng, men klarte ikke holde seg på de nivåene over den magiske grensen lenge.

Siden bunnen i 2003 på 97,72 poeng har det gått bare en sammenhengende opptur. Børsen har firedoblet seg fra bunnen og gitt de som trodde på en opptur en eventyrlig avkastning.

Tungvekterne

Børslokomotivene Statoil og Norsk Hydro klarte ikke fortsette festoppgangen fredag og endte henholdsvis uforandret på 189 kroner og ned 1,30 prosent til 908 kroner. Det lille oljeselskapet DNO falt tilbake 0,62 prosent.

Et av få lyspunkt blant tungvekterne denne dagen var DnB NOR som steg 0,57 prosent.

NA24 iMarkedet kunne i dag referere til en analyse fra Carnegie der de har tatt for seg finans og bankaksjene på Oslo Børs. Meglerhuset er positive til de norske bankene og finanskonsernene. Acta endte opp 0,77 prosent, mens Storebrand sluttet ned 0,34 prosent.

DynaPel nok en gang

DynaPel kunne i dag melde de har fått flere ordre på Close View enheter samt 12 SteadyEye enheter. Avtalene går til kunder i USA og et australsk selskap. Aksjen endte opp hele 12,09 prosent.

I løpet av uken har videoovervåkingsselskapet DynaPel steget fantastiske 200 prosent. Aksjekursen har gått fra 8,05 kroner til 24,10 kroner i løpet av den korte tiden. Tidligere i uken meldte selskapet at de har inngått en distribusjonsavtale med Hafslund Sikkerhet. Kjendisinvestor Idar Vollvik har gjort en kule på DynaPel og sitter med over 38 prosent i selskapet.

Nutri Pharma fulgte etter på vinnerlisten og endte opp 6,96 prosent. Det var lite interesse for aksjen og omsetningen var lav. ContextVision aksjen steg til 61 kroner tilsvarende en oppgang på 5,17 prosent.

Taperne

Sparebanken Rogaland falt 14 kroner tilsvarende 6,45 prosent. Grunnfondsbeviset gikk ex. utbytte på 14 kroner og endte i realiteten uforandret. Hardanger Sunnhordalandske og Birdstep toppet også taperlisten med en nedgang på henholdsvis 5,91 og 5,22 prosent.

Lakseaksjene fulgte den brede nedgangen på børsen. Fjord Seafood kom i dag med et positivt resultatvarsel der de venter et langt sterkere første kvartal for inneværende år enn hva de leverte i fjor.

Fjord-aksjen endte opp 0,13 prosent, mens Pan Fish falt 0,46 prosent og fikk følge av Lerøy Seafood og Cermaq som endte ned henholdsvis 1,28 og 3,35 prosent.

Nykomlingen Navamedic

I dag var også første noteringsdag for det farmasøytiske selskapet Navamedic. Selskapet driver med utvikling og produksjon av legemidler basert på glukosamin HCI (hydroklorid). Dette er et generisk aktiv substans mot slitasjegikt med en fordelaktig bivirkningsprofil.

Aksjen børsdebuterte med en kurs på 20,80 kroner, men klarte ikke holde seg på de nivåene resten av dagen og endte på 19,80 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere