NA24.no

Foto: YOSHIKAZU TSUNO (AFP)

Børshopp i Asia

Sist oppdatert:
Amerikanske forbrukere er blitt langt mer positive, og optimismen smitter over på asiatiske investorer.

Sterke makrorapporter fra USA, og et langt lavere fall i japansk eksport ga en solid børsdag i Asia.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kom undersøkelsen fra Conference Board som viser at forbrukertilliten er i sterk bedring. Tilliten måles gjennom en indeks og denne indeksen steg langt mer enn økonomene hadde ventet. Den største positive overraskelsen er hvordan amerikanske forbrukere ser for seg fremtiden. De er blitt langt mer optimistiske den seneste tiden.

Les mer: Børsjubel på økende tillit

Opp i USA
Samtidig kom en oversikt over hvordan boligprisene i de største amerikanske byene utviklet seg i juni. Prisen økte sammenlignet med måneden før, og sammenlignet med juni i fjor var fallet langt mindre enn hva økonomene trodde på forhånd. Det bekrefter inntrykket fra øvrig statistikk at boligmarkedet i USA allerede kan være på vei opp fra bunnen.

Les mer: Svekket boligprisfall i USA

De asiatiske aksjene steg til det høyeste nivået på mer enn en uke, og følger dermed opp den gode utviklingen fra både Europa og USA.

Les mer God stemning på Wall Street

Det var hovedsaklig selskaper som er sterkt eksponert mot det amerikanske markedet som bidro til oppgangen. Blant annet steg bilprodusenten Toyota rundt 2 prosent.

Den brede asiatiske og stillehavsindeksen til Morgan Stanley, MSCI Asia-Pacific, klatrer onsdag morgen 0,7 prosent til 113,87 poeng, og har nå steget mer enn 61 prosent fra bunnen i mars.

- Folk er generelt glade for at ting bedres. Det er nå et spørsmål hvor sterkt dette kommer til å bli. Vi kommer trolig fortsatt til å få sporadiskt med røffe tall fra tid til annen, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital Ltd. til Bloomberg.

Eksportfall i Japan
De japanske myndighetene kom med en rapport som viser at eksporten ut av landet falt med 36,5 prosent i juli sammenlignet med samme måned i 2008. Det er et lavere fall enn markedets forventninger. Ifølge Bloomberg ventet økonomene en nedgang på 38,4 prosent.

Den japanske indeksen Nikkei 225 steg 1,53 prosent til 10.657,73 poeng. I Hongkong blir Hang Seng-indeksen sendt opp 0,5 prosent til 20.530,25 poeng. Det er også oppgang i Kina da Shanghai Composite blir løftet 1,5 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere