NA24.no

(Scanpix)

Børshopp i New York

Sist oppdatert:
Wall Street knaller til med solid opptur fredag ettermiddag.

Det amerikanske aksjemarkedet legger skuffelsene bak seg og tar igjen noe av det tapte fra dagen i forveien.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones tar fatt på ny rekordferd og stiger 0,42 prosent til 13.270,63 poeng. Onsdag avsluttet den kjente aksjeindeksen på det høyeste nivået noensinne. Aksjene på den brede S&P 500 klatrer 0,47 prosent til 1.498,49 poeng. Aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 0,45 prosent til 2.545,25 poeng.

Aksjemarkedet vil også fokusere på en tale tidligere sentralbanksjef i USA Alan Greenspan holdt ved en konferanse i Singapore. Greenspan anslår at det er en tredjedels sjanse for at den amerikanske økonomien kan tre inn i en resesjon. Dette er drevet av de forbedrede prospektene rundt om i verden.

- Min gikt sier at det er en tredjedels sjanse for en resesjon, da er det to tredjedelers sannsynlighet for at det ikke vil bli noen resesjon, sa Greenspan under et lukket investorforum arrangert av Merrill Lynch, melder Reuters.

Strategene Morgan Stanley har kommet med sitt syne på hvorfor resultatsesongen er så sterk når den amerikanske økonomien viser svakhetstegn.

- Vi konkluderer med at bedre enn ventet bruttomarginer, skyldes mest på grunn av den økende globale tilgangen av arbeidskraft og materialer, har vært de viktigste driverne i de sterke resultatene, skal meglerhuset sendt ut til sine kunder.

Det melder Marketwatch.

Den amerikanske detaljhandelen falt med 0,2 prosent i omsetning i april. Hvis en utelater bilsalget var omsetningen uendret. Økonomene ventet på forhånd at omsetningen i april ville øke med 0,4 prosent.

De amerikanske produsentprisene steg i april med 0,7 prosent. Hvis en ser bort i fra de volatile mat og energiprisene økte ikke produsentprisindeksen i det hele tatt.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at produsentprisene skulle øke med 0,7 prosent i april, mens kjerneprodusentprisene var ventet å vokse med 0,2 prosent i årets fjerde måned.

Nasdaq kan komme under press etter at bioteknologiselskapet Amgen har blitt nedgradert av meglerhusene J.P Morgan og Citigroup. Nedgraderingen kommer etter at det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA), har fattet med en lite gunstig vedtak for selskapet. Citigroup mener avgjørelsen gjør at 22 prosent av Amgens omsetning blir utsatt for risiko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere