NA24.no

Børshopp i USA

Sist oppdatert:
De viktigste nøkkelindeksene blir løftet av investorene på Wall Street. Følg utviklingen her:

Følg utviklingen på Wall Street her.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,25 prosent til 11.180,25 poeng, mens aksjene på den bredere indeksen S&P 500 starter dagen med å klatre 0,20 prosent til 1.273,50 poeng.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen stiger 0,36 prosent til 2.161,31 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nord-Koreas prøveoppskyting av potensielle atomraketter fikk markedet til å reagere ned onsdag. Råvareprisene blir løftet til nye høye nivåer som følge av den geopolitiske uroen i forbindelse med Nord-Korea.

Venter spent på oljetall
Oljemarkedet venter spent på utviklingen for oljelagrene i USA. Tall fra det amerikanske energidepartementet slippes senere i dag. Oljeprisen faller noe tilbake etter at nye rekorder ble satt i går kveld. I den amerikanske handelen steg første kontraktene på referanseoljen WTI til over 75,40 noe som er ny rekord. Den tidligere rekorden på 75,35 dollar stammer fra midten av april i år.

Detaljhandlerne i USA sier at omsetningsveksten ble lavere i forrige måned etter at de høye bensinprisene samt flommen på østkysten i USA. Tidligere har blant annet verdens største detaljhandel, Wal-Mart, meldt at de hadde den laveste veksten på over ett år i juni.

Bensinprisen opp
Bensinprisene er 32 prosent høyere enn hva tilfellet var i samme periode året før. Dette går altså utover forbrukernes handlekraft og rammet de store detaljhandelkjedene i USA. I tillegg var det store problemer i forbindelse med en flom på østkysten. Store vannmasser hindret enkelte å komme seg til butikkene.

Rundt 2.000 færre personer meldte seg som førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA. Dermed møtte 313.000 for å søke om ledighetstrygd. Det var ventet at 315.000 skulle møte opp for å motta for å søke om stønad siden de er arbeidsledig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere