NA24.no

Børsjubel for Baksaas

(Michael Wuertenberg)
Sist oppdatert:
Telenor løftes etter ny rapport.

I fjerde kvartal 2010 hadde Telenor driftsinntekter på 24,858 milliarder kroner.

- Telenor bekrefter posisjonen som et av Europas raskest voksende telekomselskaper med en organisk inntektsvekst på 8 prosent og sterk drift. I 2010 hadde Telenor kontantstrøm på 18 milliarder kroner og en solid EDITDA-margin, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i en melding.

Resultatet før skatt økte til 3,442 milliarder kroner, opp fra 2,856 milliarder i samme kvartal i 2009. Driftsresultatet kom inn på 2,803 milliarder kroner mot 2,816 milliarder i tilsvarende kvartal året før.

Resultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) var 7,179 milliarder kroner.

Antall abonnement i Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte med nærmere åtte millioner i fjerde kvartal, og med 23 million for året 2010.

Telenor foreslår nå et utbytte på nesten fire kroner.

- Programmet for tilbakekjøp av aksjer i 2010 ble fullført i fjerde kvartal. Sammen med utbyttet som ble betalt ut i mai 2010 sørget dette for en rekordhøy avkastning til aksjonærene på ni milliarder kroner. Basert på det sterke finansielle resultatet foreslår ledelsen og styret et utbytte på 3,80 kroner per aksje for 2010, en utbetalingsgrad som ligger i den øvre del av utbytteintervallet, sier Baksaas.

Selskapet ser for seg en organisk vekst på over fem prosent i 2011 og en EBITDA-margin på 31 prosent.

Aksjjen stiger med 2,25 prosent til 91 kroner på en negativ Oslo Børs.

Du kan følge Telenor-kusen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere