NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Børsjubel i Asia

Sist oppdatert:
Fusjonshåp og redningstiltak smører investorene.

For første gang på tre dager sender de asiatiske investorene børsene oppover. Oppturen kommer etter en sterk oppgang på USA-børsene tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Investorene er fortsatt forsiktige på grunn av bekymringer om en forlenget global nedtur, sier markedsanalytiker Masatoshi Sato, ifølge Associated Press.

For å løse opp i kredittkrisen har den amerikanske sentralbanken har utvidet sitt program for nødlån til finansinstitusjonene og den japanske sentralbanken har åpnet opp for at bankenes mindre sikrede gjeld, svakere kredittrangering, kan benyttes som sikkerhet for å få kriselån.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I tillegg ser markedet positivt på nyheten om at flygigantene British Airways og Qantas Airways har innledet fusjonssamtaler.

- Det er bare et tidsspørsmål før myndighetenes stimulitiltak begynner å få effekt. Fusjoner er fornuftige da du kan utvinne de samme inntektene for en lavere kostnadsbase, sier forvalter Jason Teh, ifølge Bloomberg.

Den brede MSCI Asia-indeksen klatrer med 0,8 prosent til 79,56 poeng. Japans Nikkei 225 stiger med 1,2 prosent etter meldingen fra landets sentralbank.

Blokaden av den internasjonale flyplassen i Thailand har opphørt og landets statsminister Somchai Wongsawat har blitt fjernet fra makten, noe som bidrar til at landets SET-indeks stiger med 2,6 prosent.

Ellers i Asia er det for det meste opptur å spore.

Finanskrisen har så langt medført at halvparten av markedsverdien til aksjene på MSCI-indeksen har forduftet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere