NA24.no

Børsjubel i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det amerikanske aksjemarkedet steg for syvende uke på rad.

Fredag var en god børsdag i USA. Dow Jones steg til ny rekordnotering, og har nå vist oppgang hver eneste uke siden slutten av mars.

S&P 500-indeksen endte på 1.522,75, en hårsbredd fra rekordnotering. Tidenes høyeste sluttnotering for denne indeksen er 1.527,46 fra mars 2000.

Oppkjøp fortsetter å være tidens melodi. Microsoft sparer ikke på kruttet når de nå kjøper nettannonsøren aQuantative, som endte opp 78 prosent etter det romslige budet. Kjøpet gjøres kontant og Microsoft betaler 6 milliarder dollar. Det innebærer en premie på hele 85 prosent i forhold til sluttkursen torsdag. Microsoft-aksjen falt marginalt.

Det er forventet at avtalen om oppkjøpet blir gjennomført i løpet av første halvår i regnskapsåret 2008, men skal ikke ha noen betydelig innvirkning på de tidligere uttalte finansielle utsiktene.

General Electric skal være nær en avtale om å selge plastikkdivisjonen sin for nærmere 11 milliarder dollar til Saudi Basic Industries. General Electric steg med 1 prosent.

Donald Trumps kasinoselskap steg 21 prosent etter at selskapet meldte om flere foreløpige bud på selskapet, som er til salgs.

Videre er det rapporter om at Royal Bank of Scotland og Bank of America er i samtaler for å finne ut hvem som skal kjøpe ABN Amros LaSalle.

Forbrukersentimentet til universitet i Michigan ligger på 88,7 i mai mot 87.1 i april. Økonomene ventet at forbrukersentimentet ville havne på 87 i mai, viser en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

Markedsrentene fortsetter å trekke oppover i USA. Renten på tiårige statsobligasjoner ligger fredag kveld på 4,80 prosent, mot 4,76 prosent torsdag kveld.

Oljeprisen steg kraftig torsdag, men falt noe tilbake igjen fredag. Et fat nordsjøolje for levering i juli koster 69,46 dollar fredag kveld, mot 70,15 dollar torsdag kveld. Den amerikanske referanseoljen WTI falt imidlertid ikke fredag. Den siste tiden har denne ligget lavere enn Brent-olje, noe som historisk sett er uvanlig.

Delindeksene for olje- og oljeserviceaksjer fortsatte oppturen, begge med nær 2 prosent fredag.

Dagen nøkkeltall

Dow Jones +0,59% til 13.556,53

Nasdaq +0,75% til 2.558,45

S&P 500 +0,66% til 1.522,75

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere