NA24.no

Nasdaq
Nasdaq

Børsjubel i USA

Sist oppdatert:
Børsfesten i Europa har smittet over på investorene i Wall Street. Aksjene i USA klarer likevel ikke overgå den europeiske festen.

De amerikanske aksjemarkedene stiger like etter at børsene i New York åpnet. Investorene i USA er inspirert av den positive utviklingen i Europa.

Dow Jones åpner opp 0,50 prosent til 11.180,96 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,95 prosent til 2193,51 poeng. Aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen blir løftet 0,60 prosent til 1.269,68 poeng.

De viktigste nøkkelindeksene ved de europeiske børsene stiger videre. Den tyske DAX-indeksen stiger like etter at Wall Street åpnet 2,11 prosent, mens FTSE 100 i London blir løftet 2,20 prosent. I Paris stiger CAC 40 2,35 prosent.

Optimistene er dominerende i både Stockholm og København som stiger henholdsvis 4,80 prosent og 2,04 prosent.

Dollaren har hatt en svært volatil utviklingen tirsdag og har vært handlet i intervallet mellom 6,058 kroner og 6,118 kroner. Rundt en time før Wall Street åpner ligger dollaren rundt 6,11 kroner.

Oljeprisen styrker seg i forkant av orkansesongen i USA. Amerikanerne ble i fjor svært rammet av orkaner og andre tropiske stormer. De kraftige luftmassene lammet oljeproduksjonen i Mexicogolfen og flere av raffineriene måtte stenge.

Markedet holder nå øye med værmeldingene og flere metrologer i er media med sine spådommer. Prisen på et fat Nordsjøolje handles for 70,35 dollar i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere