NA24.no

Børskalas i Oslo

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Optimismen brer seg hos investorene på Oslo Børs.

Oppturen fortsatte for børsen som nå rir på en medgangsbølge. Hovedindeksen er igjen over 280.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag endte hovedindeksen opp 3,25 prosent til 281,34 poeng.

Tirsdag steg børsen 2,37 prosent, og i mellomtiden har børsene i USA og Asia krabbet seg i pluss.

Oljeoppgang
Oljeprisen stiger videre i dag og bidrar til oppgangen. Et fat nordsjøolje med augustlevering omsettes for 62,52 dollar, opp 2,73 prosent. Analytikere peker på at økt optimisme og håp om bedring i økonomiene vil øke etterspørselen etter drivstoff. Overraskende stor nedgang i amerikanske oljelagre understøtter også oppgangen.

LES MER: - Tilliten er på vei tilbake

- Det vi har sett det siste døgnet er en tilbakevending til risiko, så det er ikke bare oljen som får støtte. Vi ser det også i aksjemarkedet og andre deler av råvaresektoren, sier råvareanalytiker Yingxi Yu ved Barclays Capital i Singapore til Bloomberg News.

StatoilHydro steg 1,70 prosent til 125,50 kroner, men oljeserviceaksjene også nøt godt av oljeoppgangen. PGS gikk opp 6,32 prosent til 36,36 kroner, mens Seadrill steg 4,77 prosent til 91,15 kroner. Aker Solutions var opp 6,86 prosent til 50,32 kroner ved handelsdagens slutt.

En annen aksje som hadde en flott dag var Norske Skog. NSG steg 10,59 prosent til 8,77 kroner.

Sterke oljeservicetall
Onsdag ettermiddag la oljeservicekonsernet Acergy frem sine kvartalstall, som viste seg bedre enn ventet.

Driftsinntektene for andre kvartal endte på 525,5 millioner dollar, mot 705,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat på 81 millioner dollar, ned fra 137,2 millioner dollar i samme periode i fjor. Inntekts- og resultatnedgangen har sammenheng med den nedturen oljeservicemarkedene har hatt i kjølvannet av finanskrisen og oljeprisfallet. Driftsresultat er imidlertid over det markedet hadde forventet. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, så hadde analytikerne ventet et driftsresultat på 60 millioner dollar.

- Jeg er fornøyd med resultatene som fortsetter å reflektere solid driftsmessig utvikling og vår evne til å omsette prosjektgjennomføring til konsernmarginer. Vi forblir på kursen mot å levere resultater for året på linje med forventningene, sier konsernsjef Jean Cahuzac i Acergy i en kommentar.

Aksjen steg 7,22 prosent til 68,50 kroner.

Tørrbulkfest
Tørrbulk-aksjene steg kraftig på rateoppgang i markedet og økt optimisme. John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean dunket opp 15,32 prosent til 7,00 kroner, mens Jinhui steg solide 11,03 prosent til 16,10 kroner

Resultatene tikker inn
I morgentimene tikket flere resultater inn fra de noterte selskapene i Oslo.

Fred. Olsen Energy ASAs fortsatte å høste av sterke kontrakter og fortsatt høy utnyttelsesgrad på riggflåten i andre kvartal. Dette ga tall som var bedre enn ventet, men styret ser få tegn til bedring for det nærmeste året i et marked som nå er preget av nervøsitet blant oljeselskapene og reduserte letebudsjetter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

FOEs rigger dro i andre kvartal inn 1.873 millioner kroner i driftsinntekter, som var litt ned fra første kvartals 2.108 millioner, men klart over samme periode i fjor, som ga 1.208 millioner kroner. Analytikerne hadde ifølge TDN Finans ventet 1.806 millioner kroner i snitt.

Aksjen steg 2,17 prosent til 212,99 kroner.

IT på linje
Det store norske IT-konsernet EDB Business Partner leverte tall for andre kvartal som kun er svakt under hva selskapet klarte i andre kvartal 2008. Styret i selskapet merker imidlertid at det har vært en svekkelse av markedene, og har iverksatt kostnadstiltak i alle virksomheter. EDB hadde i andre kvartal driftsinntekter på 1.923 millioner kroner, som var omtrent som forventet av markedet, viser estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Analytikerne hadde ventet 1.933 millioner i snitt. I samme periode i fjor dro konsernet inn 2.034 millioner kroner.

Aksjen endte opp 2,40 prosent til 17,10 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere