NA24.no

Børskandidat i krangel

Børskandidaten Thule Drilling har havnet i krangel med et innleid managementselskap. Samtidig er en nøkkelkontrakt forsinket. Nå utsettes børsnoteringen.

Styret i Thule Drilling ber Oslo Børs utsette behandlingen av selskapets søknad om børsnotering med en måned, til mai.

Dette begrunnes i hovedsak med forsinkelser i forhandlingene om en borekontrakt for riggen Thule Power.

Men samtidig har Thule også havnet i konflikt med Teco Management, som har vært engasjert for å stå for administrative tjenester samt markedsføre Thules rigger.

Sier opp avtaler
Bakgrunnen er at Teco Management jobber med et prosjekt for kontrahering av nye jackuprigger.

Thule Drilling mener dette vil representere mislighold av kontraktsforholdene mellom Thule Drilling og Teco Management, og har besluttet å avvikle sine kontraktsforhold med Teco Management. Thule vil i stedet etablere sin egen administrasjon.

Thule har også sagt opp sin kommisjonsavtale med Teco Management, og partene er uenige om dette betyr at Teco Management vil være kommisjonsberettiget ved beskjeftigelse av selskapets rigger, Thule Power, Thule Force og Thule Energy, ifølge en melding fra Thule torsdag kveld.

Bekrefter nytt prosjekt
Tore Enger i Teco Management bekrefter overfor NA24 at man jobber med et prosjekt for å kontrahere nye jackup-rigger. Han sier at det kan dreie seg om flere enn to, men vil ikke ut med detaljer foreløpig, heller ikke hvem som eventuelt vil være på eiersiden.

- Det er utrolig spennende tider, og vi mener det er mye ugjort i jackup-markedet, sier Enger.

Han forstår at Thule kan se dette som konkurrerende, og vil ikke motsette seg at management-avtalen avsluttes. - Vi føler at tiden er inne til å gå videre med prosjekter vi setter i gang på egen hånd, sier han.

Vil ikke gi slipp på betaling
Men han vil ikke uten videre gå med på at Teco skal gå glipp av eventuelle kommisjoner fra Thule.

- Hvis de slutter rigger inn i et system som vi har introdusert dem for, så mener vi at vi har rett til betaling, sier han, og understreker at avtalen med Thule ikke innebar eksklusivitet.

Børs før sommeren
Adm. direktør Kai Solberg-Hansen sier til NA24 at han fortsatt regner med at en børsnotering kan gjennomføres før sommeren, men at det avhenger av at man kommer i mål med kontraktsforhandlingene for Thule Power.

Det er kjent at man forhandler med et selskap i Midt-Østen, men ikke hvilket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere