NA24.no

Børsløft i USA

Sist oppdatert:
Stigende råvarepriser sender aksjene oppover.

Aksjemarkedet i USA peker opp rett etter at handelen på Wall Street startet opp. Stigende råvarepriser sender gruveselskapene og energiselskapene oppover.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones blir løftet 0,61 prosent til 12.878,78 poeng. Nasdaq-indeksen stiger 0,35 prosent til 2.508,17 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen klatrer 0,53 prosent til 1.423,75 poeng.

Starbuck er klare på å møte konkurransen fra McDonalds. Kaffebarkjeden blir utfordret av fastfoodkjeden McDonalds og Dunkin’Donuts. De to sist nevnte har planer om å starte opp tyngre satsing på kaffe i sine respektive filialer. Howard Schultz overtar som ny konsernsjef i Starbuck. Jim Donalds fikk sparken mandag kveld, og Schultz fortsetter i rollen som styreleder. Markedet liker tonene fra Starbucks og sender aksjekursen opp 8 prosent.

Investorene er også positivt innstilt til at konsernsjefen i Bear Stearns har planer om å trekke seg. Finanshuset har vært rammet hardt av kreditturoen i kjølvannet etter subprimekrisen. Misligholdte lån har gjort eksponeringen mot usikre amerikanske låntagere svært lite lønnsomt. Nå går altså James Cayne planer om å trekke seg. Han vil samtidig beholde posisjonen som styreleder i selskapet. Det melder både The Wall Street Journal og Financial Times.

- Med olje med der den er nå mellom 90 og 100 dollar, vil oljeselskapene gjøre det ganske godt og de ser fortsatt relativt billige ut, sier sjefstrateg Jeffrey Saut i Raymond James & Associates til Bloomberg.

Microsofts kjøp av det norske søketeknologiselskapet Fast blir også lagt merke til. Kjøpet som gjøres til 1,2 milliarder dollar skal bedre selskapets løsninger på søkesiden.

Oljemarkedet er for øvrig avventende i forkant av den ukentlige oljelagerrapporten som slippes onsdag. Prisen på råolje har løftet seg etter mandagens fall. Februarkontrakten som dekker den amerikanske lettoljen WTI stiger 1,70 dollar til 96,79 dollar fatet.

Gullprisen har satt ny rekord med etter opptur på 16 dollar til 878 dollar per unse, i den elektroniske handelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere