NA24.no

Børsnytt og anbefalinger: Arbitrasje i Bonheur/Ganger Rolf

Her er dagens morgenrapport fra Nettavisens aksjeforum.

Her serveres blant annet tradingrelaterte nyheter i dagens aviser, nye anbefalinger, vurderinger fra meglerhus og interessante nyheter fra børsnoterte selskaper på morgenkvisten.

Sjekk hvilke børsnyheter og selskaper som diskuterers på Xtrainvestors chat akkurat nå!

Dagens nyheter
Fingerprint Cards presenterer nye målsettinger for 2016-2018 der inntektene skal øke med gjennomsnittlig 60 prosent per år. Driftsmarginmålet er minst 35 prosent. Inntektsmålet er betydelig høyere enn analytikernes forventninger, mens driftsmarginen er noe høyere.

Next Biometrics har hentet inn 165 millioner kroner i en emisjon til kurs NOK 133 per aksje. Aksjekursen sluttet i går på NOK 142. Styret foreslår en reparasjonsemisjon mot aksjonærene som ikke deltok i denne emisjonen på knappe 27 millioner kroner. Storeier Greenbridge Investment tegnet seg for drøye 16 millioner kroner i emisjonen.

Bonheur og Ganger Rolf slås sammen og vil fra fredag handles under Bonheur-navnet. Aksjonærer i Ganger Rolf vil motta 0,8174 Bonheur-aksje per aksje de eier i Ganger Rolf. Det medfører at det kan være arbitrasjemuligheter dersom kursen skiller seg en del fra disse nivåer slik de gjorde med nesten 5 prosent i går. I skrivende stund handles Ganger Rolf 2,5 prosent under bytteforholdet noe som tilsier at det er logikk for eiere av Bonheur-aksjer å selge Bonheur/kjøpe Ganger Rolf. Styret har foreslått et utbytte på NOK 2 per aksje til eiere av aksjene 26.mai.

Panoro Energy melder om at oljeproduksjonen nå er igangsatt på selskapets Aje-felt i Nigeria. Utbyggingen av feltet ble påbegynt høsten 2014. Man forventer at feltet raskt skal produsere 10.000 fat per dag hvorav Panoros andel er 1.100 fat per dag.

Flere analytikere er overbevist om at Statoil til slutt kjøper opp hele Lundin Petroleum ettersom de tror Statoil vil ønske å øke sin eierandel i Johan Sverdrup feltet. De mener imidlertid at Statoil kjøper dyrt. (FA)

DNO rapporterer bedre driftsresultat enn forventet, hovedsakelig grunnet lavere driftskostnader og avskrivninger. Selskapets capex for kvartalet ble godt lavere enn forventet og kontantposisjonen er følgelig forbedret i forhold til analytikernes antagelser.

Analytikere gir uttrykk for at kvaliteten på inntjeningen til PGS er laber ettersom det ville være bekmørkt uten bidrag via salg til deleide Azimuth som selskapet eier 45 prosent av. Det stilles spørsmål med investeringen i dette selskapet og mener det er pussig at kvartalets største kunde ikke engang har hjemmeside. Ledelsen i PGS mener imidlertid at selskapets investeringer i Azimuth over tid ikke har medført netto kontanteffekter. (FA)

Nordea reduserer sitt kursmål i PGS til NOK 40 (45) etter kvartalsrapporten, men opprettholder kjøp.

Citi-analytikere anbefaler å benytte den siste tidens styrking av det britiske pundet til å valutasikre seg mot eventualiteten at britene bestemmer seg for å forlate EU. Citibank reduserer overvekten i eurpoeiske aksjer noe grunnet økt politisk risiko, men beholder fortsatt overvekt ettersom de mener at europeiske aksjer syklisk justert handles til en rabatt på 20-30 prosent til USA. (FA)

John Eggen i Allegro Kapitalforvaltning anbefaler kjøp av Marine Harvest, Det Norske, Subsea 7 og Scatec Solar.

DNB reduserer kursmålet i Salmar til NOK 210 (220) og nedgraderer anbefalingen fra kjøp til hold.

North Energy melder om et solid resultat på pluss 94 millioner kroner i første kvartal. Hele overskuddet er imidlertid et resultat av at de kjøpte Explora Petroleum for 21 millioner kroner mens de bokføringsmessig mener at nettoverdien er 122 millioner kroner. Selskapet foreslår til generalforsamlingen at selskapets tilganger nå skal forvaltes av en gruppering med hedgefond-lignende belønningsstruktur der dagens styreleder Onarheim er sentral i grupperingen. Disse eier drøye 14% av aksjene i North.

Ted Cruz trekker sitt presidentkandidatur, dermed ligger veien helt åpen for at Donald Trump blir valgt til den republikanske presidentkandidaten. Financial Times påpeker at det blir første gang i moderne historie at en av de to partiene vil nominere en person som åpent gir uttrykk for motstand mot globalisering og frihandel.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere