NA24.no

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Børsoppgang før månedens viktigste tall

Sist oppdatert:
- I dag vil det meste handle om de jobbtallene fra USA.

Lavere oljepriser la en demper på Oslo Børs i tidlig handel fredag, mens investorene venter på nye viktige jobbtall fra USA.

Halvveis ut i handelsdagen har hovedindeksen snudd til en oppgang på 0,48 prosent, til 585,36 poeng, mens børsene i London, Paris og Frankfurt stiger mellom 1,4 og 1,8 prosent.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 47,8 dollar per fat, lite endre hittil i dag, men ned rundt halvannen dollar siden i går ettermiddag.

- Prisfallet kom rett etter stengetid i går og prisene har siden ligget relativt uendret. I det amerikanske markedet følges nå på helt kort sikt utviklingen for orkanen Joaquin, kommenterer DNB Markets i en morgenrapport.

Blant tungvekterne stiger Statoil 0,8 prosent, Telenor er opp 0,5 prosent, mens Yara trekker i motsatt retning med et fall på 0,6 prosent.

- Det meste vil handle om jobbtallene
- I dag vil det meste handle om de viktige jobbtallene fra USA (Non-farm Payrolls). De siste månedene har jobbveksten vært svært god, noe markedet forventer den blir denne gangen også, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

- Investorene i Asia valgte for øvrig å være forsiktige i dagens handel, da utfallet av jobbtallene vil kunne påvirke de globale finansmarkedene en god del. En sterk jobbrapport vil øke sannsynligheten for renteøkning i USA, legger analysesjefen til.

Den offisielle amerikanske arbeidsmarkedsrapporten, også kjent som månedens viktigste tall, er forventet å vise at det ble skapt rundt 200.000 nye jobber utenom jordbruket i september, opp fra 173.000 måneden før.

En separat undersøkelse er ventet å vise at arbeidsledighetsraten holdt seg stabil på 5,1 prosent i september, det laveste siden 2008.

DNB Markets anslår en oppgang i sysselsettingen på 230.000.

- Det vil i så fall understøtte forventingene til renteøkning i desember i år, skriver DNB Markets-økonom Kyrre Aamdal i en morgenrapport.

Nordea tror på 200.000 nye arbeidsplasser i september, uendret ledighet på 5,1 prosent, samt at lønningen steg med 0,3 prosent fra august til september.

- Har vi rett vil Fed bedømme det «some further labour market improvement» en forutsetning for at Fed skal sette opp renten og i tråd med vårt syn om en desemberøkning, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i en morgenrapport.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere