NA24.no

Børsoppgang i Oslo

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs stiger fra start.

Knallsterk oljepris og internasjonal børsoppgang smitter over på Oslo Børs. Mandag morgen blir hovedindeksen løftet 0,81 prosent til 512,55 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro har lagt frem tall for Statoil mandag morgen. Gevinst på valuta bidrar til at de mer enn innfrir på bunnlinjen.

Følg børsen her

30 mrd. i pluss
Før skatt satt Statoil igjen med 29,9 milliarder kroner og overgår dermed forventningene. Selv om selskapet skuffer på driften venter aksjemarkedet på nye oppdateringer fra det nyfusjonerte selskapet.

LES MER: Sterkt fra Statoil

Om to uker vil StatoilHydro presentere konsoliderte tall der også Hydros olje- og gassvirksomhet er inkludert. Da vil markedet få noe mer håndfast og selskapet vil også fortelle om egne forventninger til utviklingen.

StatoilHydro-aksjen stiger 1,20 prosent til 185 kroner etter at nordsjøoljen har vært i 90 dollar fatet. Det statlige mexicanske oljeselskapet Pemex har stengt ned deler av produksjonen i Mexicogolfen etter uvær har truet produksjonen. Produksjonsbortfallet kommer i tillegg til den geopolitiske uroen som har preget oljemarkedet de siste dagene.

Skog full av spekulasjoner
Ryktene svirrer rundt den norske papirprodusenten Norske Skog. Aksjen stiger 6,40 prosent til 58,20 kroner. Nå er det spekulasjoner om Stora Enso og Norske Skog skal slå sammen krefter. Den europeiske papirindustrien har blitt sendt ned til knestående etter at overproduksjon og svak dollar skaper problemer. Enkelte tror nå på at det vil ble oppkjøp i bransjen

Siden aksjen bunnet ut i forrige uke på 46,2 kroner per aksje har kursen blitt løftet over 25 prosent.

Telio stiger 4,35 prosent til 14,40 kroner, men oppgangen kommer på labert volum. Kun 1.000 aksjer har blitt omsatt.

Turbulens i SAS
SAS-aksjen får juling rett etter at handelen på Oslo Børs startet. Flyselskapet sliter med Dash 8 Q400-flyene. Stadig nødlandinger har medført at SAS er lei og setter alle flyene av den typen på bakken. Frykt for hvordan problemene vil smitte over på inntjeningen til selskapet begynner å spre seg. Aksjen faller 5,93 prosent til 91,25 kroner.

LES MER: SAS raser på børs

Klikk og se hva NA24s børskommentator Magnus Klever mener om Statoil-tallene. Saken fortsetter under.

195400

Se flere saker fra NA24-TV her

Marine Farms gjør det litt svakere enn SAS, men faller på lavere volum. Aksjen er ned 7,42 prosent til 26,20 kroner.

En rekke andre tungvektere gjør det også sterkt mandag. Solenergiselskapet REC blir sendt opp 2,69 prosent til 267 kroner, mens Golden Ocean stiger 2,69 prosent til 42 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere