NA24.no

Børsoppgang i Oslo

Sist oppdatert:
Rekordhøy oljepris løfter Oslo Børs i morgentimene.

Oslo Børs stiger rett fra start. Oljeprisen har nok en gang passert 118 dollar fatet og trekker det norske markedet oppover. Samtidig har Orkla levert tall som ligger ikke langt unna forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen er etter en halvtime opp 0,81 prosent til 480,13 poeng. Dermed er det tapte fra i går hentet inn.

Orkla leverte et resultat som ligger godt under nivået fra i fjor. Både bunn- og topplinje ligger under forventingene, men på driften viser Orkla det underliggende er på linje med hva analytikerne hadde ventet. Blant det som trekker ned er noe tap relatert til trading i Elkem, samt noe svakere fra Orkla Finans. Uroen i aksjemarkedet har også medført at Orkla har tatt noe tap.

Før skatt satt de igjen med 881 millioner kroner i første kvartal. Det er en nedgang fra 3,5 milliarder kroner i fjor. Dette skyldes i stor grad at fjorårsresultatet var hjulpet av salgsgevinster i aksjeporteføljen. Driftsresultatet før goodwill-avskrivninger (EBITA) ble på 1.062 millioner kroner, mens analytikerne ventet ifølge estimater fra Reuters et EBITA-resultat på 1.068 millioner kroner.

- Både Orkla Brands, Orkla Aluminium Solutions og Borregaard hadde tilfredsstillende utvikling, og det negative resultatavviket forklares i stor grad av enkelte spesielle poster, skriver konsernet i resultapresentasjonen.

Aksjemarkedet virker ikke skuffet og sender aksjen opp 3,06 prosent til 74 kroner.

StatoilHydro stiger 0,79 prosent til 190,50 kroner etter at oljeprisen fortsetter oppover. Yara stiger 1,19 prosent til 383,50 kroner og får følge av Norsk Hydro som er opp 0,98 prosent til 82,40 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere