NA24.no

Børsoppgang i Oslo

Sist oppdatert:
Oljeaksjene viser fortsatt muskler og det bidrar til å sende Oslo Børs videre opp.

Det er fortsatt fart i Oslo Børs selv om både statsbudsjett og skattelister lokker. Stigende oljepris og optimisme sender hovedindeksen opp 0,27 prosent til 372,39 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har fortsatt oppgangen etter å ha falt noe tilbake etter at handelen åpnet fredag morgen. OPECs kuttvilje gjør at spekulanter igjen ser at tilbudssiden i oljemarkedet ikke er på faretruende høy. Prisen på et fat nordsjøolje med levering i november omsettes for 60,26 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil og Norsk Hydro klatrer 0,16 prosent til 152,75 kroner og 1,22 prosent til 145,75 kroner. Meglerhuset Lehman Brothers har hevet anbefalingen på Norsk Hydro til overvekt fra en nøytral-anbefaling, kursmålet på 195 kroner beholdes.

Oppkjøp
Oljeselskapet Revus stikker rett til toppen av vinnerlisten etter at det ble kjent at Norse Energy har kjøpt seg opp til en eierandel på 10,93 prosent av selskapet. Norse Energy har kjøpt en forward kontrakt på 3.607.850 aksjer til 56,5543 kroner pr. aksje. Dermed er eksponeringen Revus på 205 millioner kroner.

DNO faller noe tilbake etter gårsdagens flotte oppgang. Aksjekursen er ned 0,99 prosent til 8,99 kroner, mens Altinex er uforandret på 1 krone.

- Det er en industriell investering og vi eier 10,9 prosent og er den største aksjonæren i Revus, sier konsernsjef Øyvind Risberg til NA24 iMarkedet.

Risberg ser investeringen som en god mulighet til å komme inn på norske sokkel, siden Norse Energy ikke er tilstede på Norsk Sokkel. Norse Energy-sjefen sier også at det kan være muligheter til å ta ut synergier mellom selskapenes porteføljer.

- Vi synes Revus er et fint selskap som har en fin portefølje på norsk sokkel, sier konsernsjefen i Norse Energy til NA24 iMarkedet.

Revus stiger 16,15 prosent til 55,75 kroner, mens Norse Energy er uforandret på 3,82 kroner.

Mililardkontrakt
Oljeserviceselskapet Prosafe melder at de har fått en intensjonsavtale på hele 332 millioner dollar. Avtalen gjelder konverteringen og driften av en flytende produksjonsenhet og varer i en fast periode på syv år. Det er tatt inn en mulig forlengelse av avtalen til 15 år.

Prosafe stiger 0,75 prosent til 405 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere