NA24.no

Børsoppgang i Oslo

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ny styrke i for oljeprisen sender det norske aksjemarkedet opp.

Oljeprisen er ferd med å finne formen igjen og sender Oslo Børs opp 0,62 prosent til 432,15 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen stiger så smått igjen. Utsikter til noe kaldere vær i USA gjør sitt til at kontraktene på råolje har blitt dyrere i løpet av helgen. Ifølge metrologene vil temperaturene falle til under det som er normalt i den vestlige delen av USA. I forrige uke fikk det unormalt varme været oljeprisen til stupe til det laveste på over to år.

I tillegg har oljeprisen den siste tiden falt til godt under det OPEC har uttalt som en akseptabel bunn. Dermed øker spekulasjonene om at oljeorganisasjonen igjen vil diskutere ytterligere kutt.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 56,19 dollar ved råvarebørsen i London.

Irakisk lov
Dollaren holder seg sterk målt mot kronen. Sysselsettingsrapporten i USA har fjernet deler av spekulasjonene om at renten kan falle tilbake. En dollar koster 6,34 kroner.

Tungvekterne med Norsk Hydro og Statoil i spissen leder an i oppgangen på børsen. Fusjonskameratene stiger henholdsvis 1,10 prosent til 183 kroner og 0,80 prosent til 156,75 kroner.

DNO blir løftet 2,48 prosent til 11,57 kroner. En ny irakisk oljelov skal ifølge Independent on Sundays være nært forestående og skal blant annet løse striden med de kurdiske selvstyremyndighetene. Loven åpner for produksjonsdelingsavtaler på minst 30 år, noe som er uvanlig langt for slike avtaler. DNO er som kjent til stede i Nord-Irak.

Skuffelse i Georgia
Ikke alle oljeaksjene er i form. CanArgo-aksjen faller 20,59 prosent til 6,74 kroner.

Oljeselskapet CanArgo er den store skuffelsen mandag morgen. Nok en gang har selskapet støtt på problemer i Georgia. Ifølge CanArgo kan Manavi M12-brønnen ha blitt skadet i forbindelse med at produksjonsrøret ble satt inn i brønnen. Testingen av brønnene ved Manavi-feltet har slått feil så langt.

Brønnen viste ingen flyt av verken olje eller gass da den ble testet og senere intervaller har kun gitt en svak strøm av olje og gass.

Det er også stor interesse for TTS Marine. Aksjen stiger 4,14 prosent til 75,50 kroner. Storeier Bjarne Skeie har solgt deler av aksjene til barna sine. Totalt har hver av de tre barna fått 9 prosent av de utestående aksjene i TTS. Aksjene ble kjøpt til 72,50 kroner kroner per aksje. Bjarne Skeies Skeie Group vil sitte med rundt 9,81 prosent av aksjene i TTS Marine ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere