NA24.no

Børsoppgang i Oslo

Sist oppdatert:
To dager med nedtur er erstattet med ny oljeoptimisme.

Oslo Børs løfter seg etter to tunge dager. Resultatsesongen skrider fremover og preger mye av nyhetsstrømmen. Hovedindeksen er opp 0,56 prosent til 467,43 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har fått et løft og det er med på å sende børsen opp. Prisen på råoljekontraktene stiger 0,41 prosent til 66,21 dollar ved råvarebørsen i London. En dollar koster 5,94 kroner.

Tungvekterne Statoil og Norsk Hydro klatrer 0,76 prosent til 165,25 kroner og 0,37 prosent til 201,75 kroner.

Finanskonsernet Storebrand er igjen i skuddet. Handelsbanken har meglet en post på 7 millioner aksjer til 102,75 kroner. Aksjene holder seg høy på spekulasjoner om at en av de to største eierne kan komme til å sluke hele Storebrand.

Gjensidige og Kaupthing har begge fått konsesjon til å kjøpe seg opp til 20 prosent, og eier hver rett rundt 10 prosent av de utestående aksjene. Storebrand-aksjen stiger 0,97 prosent til 103,75 kroner.

To av tungvekterne har det siste døgnet lagt frem sitt resultat for første kvartal. Videokonferanseselskapet Tandberg faller 2,62 prosent til 130 kroner. De presenterte sterke tall, men klare ikke helt overbevise markedet med sine optimistiske vekstmål. Tandberg leverte som ventet og selv om markedet ikke er helt fornøyd kan de vise til god vekst.

Yara klarer ikke helt innfri forventningene, men resultatet blir likevel tatt godt i mot i markedet. Aksjen stiger 1,80 prosent til 169,75 kroner. Selv om analytikerne hadde ventet mer fra gjødselselskapet viser Yaras resultat gode takter. Forbedringene vises over hele linjen og selskapet er ambisiøse med tanke på fremtiden.

Flere av de mindre og illikvide aksjene troner øverst på vinnerlisten. Erik Musts Arendals Fossekompani stiger 5,08 prosent til 1.550 kroner, mens Byggma klatrer 5 prosent til 105 kroner. Det er verdt å nevne at det ikke er noen betydelig omsetning i aksjene.

Markedet tar godt i mot Ability Groups kjøp av selskpaet F.J. Brown. AGR blar opp 20 millioner dollar, tilsvarende nærmere 120 millioner kroner, for ingeniørselskapet. Aksjen stiger 4,80 prosent til 71 kroner.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology klatrer 5,38 prosent til 68,50 kroner. Meglerhuset huset Goldman Sachs har startet dekning av selskapet med en kjøpsanbefaling, melder Dow Jones Newswire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere