NA24.no

Børsoppgang på Wall Street

Aksjene stiger i New York. Følg utviklingen her.

Investorene kan glede seg over børsoppgang etter langhelg. Mandag holdt markedene stengt på grunn av «Memorial Day»

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones stiger 0,26 prosent til 12.512,53 poeng, mens Nasdaq Composite blir løftet 0,80 prosent til 2.464,19 poeng. Den brede S&P 500-indekse stiger 0,30 prosent til 1.380,05 poeng.

Statistikk fra det amerikanske handelsdepartementet viser at salget av nye boliger steg med 3,3 prosent i april. Regnet om til årlig salgstakt viser salgsutviklingen av nye boliger 526.000. Det kommer etter en nedrevidering av tilsvarende salgstakt fra mars til 509.000, et revidert fall på 11 prosent. De første salgstallene for mars viste et fall på 8,5 prosent til 526.000.

Samtidig viser også prisutviklingen positiv tendens. Les mer: Ny positiv boligoverraskelse

Forbrukertilliten falt i mai til 57,2 fra 62,3 i april. Det viser målinger fra organisasjonen Conference Board. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at forbrukertilliten ville ligge falle til 60 i mai. Les mer: Dalende tillit i USA

S&P/Case-Shiller indeksen som følger boligpris utviklingen for de 10 og 20 største byene i USA publiseres månedlig. Boligprisene i de 10 største byene falt i mars med 15,3 prosent på årsbasis, mens indeksen som måler boligprisutviklingen i de 20 største byregionene i USA falt 14,4 prosent på årsbasis. Les mer: Dystert boligmarked

- Høye energipriser har en betydelig innvirkning på økonomien og potensielt på etterspørselen, sier seniortrader Phil Flynn ved Alaron Tradin til Bloomberg News.

Den europeiske storbanken UBS varsler at de kan komme til å ta et rekord stort tap relatert til eiendomsinvesteringer utenfor USA. Allerede har den sveitsiske banken inngått en avtale om å selge unna 22 milliarder dollar med verdipapirer knyttet mot subprime, og andre boliglånstrukturerte obligasjoner. Kjøper er BlackRock, som får et lån fra UBS på 11,25 milliarder dollar, skriver Marketwatch.

Nå kan UBS ta ytterligere tap, men denne gangen gjelder det investeringer knyttet til eiendom utenfor Nord-Amerika. Tapene knyttet til posisjoner i eiendomsmarkedet utenfor USA kan øke advarer banken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere