NA24.no

Børsopptur i vente

(Scanpix)
Sterke rapporter gir grunn til optimisme på Wall Street.

Resultatsesongen fortsetter i uforminsket styrke.

NA24 - din næringslivsavis

Futureskontraktene til de to mest toneangivende indeksene stiger i forkant av børsåpningen på Wall Street. S&P 500-futuren sendes opp 1,15 prosent, mens Nasdaq-futuren stiger 1,23 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,33 prosent.

Google la frem svært sterke tall for første kvartal etter at handelen på Wall Street hadde stengt torsdag kveld. Søkeselskapet knuser konsensus og markedet svarer med å sende kursen opp 17 prosent i førhandelen.

Les mer:Google glitrer

Sterkt internasjonalt salg sørger for at Caterpillar økte nettoresultatet til 922 millioner dollar, eller 1,45 dollar per aksje, mot 816 millioner dollar og 1,23 dollar per aksje i første kvartal 2007. Omsetningen økte samtidig med 18 prosent til 11,8 milliarder dollar fra 10,02 milliarder dollar i første kvartal i fjor.

Ifølge konsensusestimater fra Thomson Financials var det ventet et resultat på 1,33 dollar per aksje av en omsetning på 10,77 milliarder dollar.

Les mer: Bulldosertall fra Caterpillar

Storbanken Citigroup tar nedskrivninger på over 10 milliarder dollar og tar ytterligere nedjusteringer på 1,5 milliarder dollar. Det resulterte i at banken tapte 5,1 milliarder dollar eller 1,02 dollar per aksje i første kvartal. I første kvartal 2007 hadde selskapet et overskudd på over 5 milliarder dollar eller rundt 1,01 dollar per aksje.

På forhånd ventet analytikerne et tap på 0,95 dollar av en omsetning på 12,77 milliarder dollar, viser konsensusestimater fra Thomson Financial.

- Våre finansielle resultater reflekterer de markedsforholdene og tilstanden i kredittmarkededene og den påvirkning det har hatt på våre historiske risikoposisjoner, sier toppsjef Vikram Pandi i Citigroup i en pressemelding.

Selv om Citigroup ikke innfrir forventningene stiger aksjen 5 prosent i førhandelen. Selskapet lover å kvitte seg med eiendeler som ikke inngår i kjernevirksomheten.

Les mer: Nytt stortap for Citigroup

Torsdag la Merrill Lynch frem skuffende tall for første kvartal. Likevel steg den 4,5 prosent etter at de sa de var fullt kapable finansielt og var

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere