NA24.no

Børsoppturen glapp

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet lå lenge i pluss, men skled på oppløpssiden.

Oslo Børs svingte i minus etter å ha ligget store deler av dagen på plussiden.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Tirsdag ble hovedindeksen sendt ned 0,18 prosent til 265,56 poeng, og dermed ble den fantastiske oppgangen fra mandag fort glemt.

Høy omsetning
Oljeprisen ga lenge støtte i en moderat oppgang på børsen, men etter prisen falt et av årets høyeste nivåer klarte ikke Oslo Børs holde seg i pluss. På det høyeste var hovedindeksen over 271 poeng og årets beste notering.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 8,1 milliarder kroner tirsdag. Det er godt over snittet så langt i år, og langt bedre enn snittet i april på 5,5 milliarder kroner.

Ved råvarebørsen i London falt kontraktsprisen på nordsjøolje med levering i juni til 54,04 dollar per fat. Det er en nedgang på rundt 1 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Telenor trygt i havn
Telenor la frem sine tall for første kvartal tirsdag morgen, og leverte blandet i forhold til hva analytikerne hadde forventet. Det var få overraskelser av både negativ og positiv karakter, men kontantstrømmen var sterk i perioden. Aksjemarkedet sendt til slutt Telenor-aksjen ned 1,48 prosent til 43,40 kroner.

Les mer: Tallknusernes Telenor-dom og Baksaas merker krisen

Fallet i råvaremarkedet kom samtidig med at dollarkursen styrket seg. I tillegg var det tegn til gevinstsikring på de internasjonale børsene.

StatoilHydro falt 0,30 prosent til 131,10 kroner, mens Yara og REC trakk ned 1,90 prosent til 180,50 kroner og 5,11 prosent til 65 kroner.

Fart i DnB Nor
DnB Nor var blant tungvekterne som klarte seg desidert best. Aksjekursen steg 5,47 prosent til 43,40 kroner tirsdag. Analytikerne forventer at Norges største bank kommer til å legge frem et resultat etter skatt på godt over to milliarder kroner. DnB Nor legger frem sitt resultat onsdag morgen.

Selv om analytiker Aurelijus Burda i Orion Securities ligger lavere enn konsensus med sine estimater har han jekket opp kursmålet de neste seks månedene til 55 kroner fra 39 kroner.

Les mer: Forventer milliardoverskudd fra DnB Nor

Det var lite nytt rundt DnB Nor som kan forklare oppgangen i aksjekursen. Danske Bank tok et tap på 8 milliarder danske kroner på utlån i første kvartal, men leverte likevel et resultat på 1,55 milliarder danske kroner. Det var godt over analytikernes forventninger.

Les mer: Overrasker tross store utlånstap

Bakrus etter festdag
John Fredriksens Frontline ble rammet av bakrus etter mandagens jubel oppgang. Tirsdag falt aksjekursen 9,37 prosent til 150 kroner. Mandag var det et rally i shippingaksjer som dro Frontline opp over 25 prosent.

Noreco falt 2,38 prosent til 16,40 kroner etter at det ble klart at de har gjennomført en rettet emisjon på 214 millioner kroner der tegningskursen havnet på 16 kroner per aksje. Opprinnelig ba oljeselskapet om inntil 225 millioner kroner der prisen per aksje ville ligge mellom 15 til 16,80 kroner. Emisjonen på 13,4 millioner aksjer var kraftig overtegnet.

Gikk til topps
NattoPharma toppet vinnerlisten tirsdag med en oppgang på 28,40 prosent til 5,20 kroner. Helsekostselskapet notert på Oslo Axess sendte mandag ettermiddag ut en melding der de opplyser at de er i kontakt med industrielle aktører som ønsker en dialog i forbindelse med et oppkjøp eller fusjon med NattoPharma.

Acta figurerte også høyt på vinnerlisten. Meglerhuset Arctic Securities var ivrige kjøpere av aksjen og sto for over 40 prosent av nettokjøpene. Pareto Securities og Credit Suisse First Boston var også høyt på kjøperlisten. Kursen ble løftet 23,95 prosent til 2,95 kroner.

Shipping- og råvarederivatbørsen Imarex steg 16,11 prosent til 52,25 kroner, men oppgangen kom på laber volum i aksjen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere