NA24.no

Børsrally i Oslo

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Det nye børsuken starter med jubel og opptur på Oslo Børs.

Hovedindeksen startet opp 2,2 prosent til 485,54 poeng mandag til lunsj. Dermed kunne investorene juble over børsstarten på den nye handelsuken.

NA24 - din næringslivsavis

De største aksjene på Oslo Børs hadde alle opptur ved lunsjtider, godt hjulpet av sterk oljepris og børsoppgang i Europa. Særlig i Stockholm var det kraftig oppgang, med et børsløft på 2,6 prosent ved lunsjtider.

Rykter dro gruveaksjer
Gruveaksjene og råvareaksjene var i fokus på de europeiske børsene. Ryktene om at kinesiske China Investment Corporation skal være interessert i å legge bud på verdens tredje største gruveselskap Rio Tinto, var med på å dra opp sektoren.

Rio Tinto har tidligere fått et fientlig bud fra BHP Billition, som er verdens største gruveselskap. Selskapet har mandag morgen vært ute med en strategioppdatering, hvor de venter økt etterspørsel etter jernmalm, aluminium og kobber i de nærmeste 25 årene.

Norske Skog i form
På Oslo Børs var Hydro-aksjen lite endret. Samtidig var Norske Skog-aksjen opp hele 6,1 prosent til 36,30 kroner, mens solaksjen REC var opp 4,10 prosent til 254 kroner.

John Fredriksen-relaterte Seadrill var opp 3,7 prosent til 118,50 kroner. TGS-aksjen, som har fått mye juling de siste månedene, var opp hele 8,3 prosent til 78,50 kroner.

Prisen på nordsjøolje var opp 0,5 prosent til knallsterke 96,22 dollar per fat ved lunsjtider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere