NA24.no

Børsrally på oljefall

Sist oppdatert:
Rekordstort handelsunderskudd betydde lite, når selskapsinntjeninger og ikke minst kraftig oljeprisfall fyrte opp under optimismen. Dow endte høyest på fire måneder.

SJEKK KURSENE HER

Tidligere i dag ble det meldt at USA fikk en ambassade angrepet i Syria og at landet har et rekordhøyt handelsunderskudd. Men lavere oljepris er godt nytt for den amerikanske handelen, ettersom billigere olje fører til lavere utgifter for veldig mange selskaper.

- Mennesker tror at oljeprisen kommer til å holde seg lav en stund og det er noen gode inntektsnyheter fra McDonalds og Goldman Sachs, hvor nyhetene ikke var så sårlige som folk fryktet, sier Ed Peters, sjefinvesteringsoffiser hos Pan Agora. – Mindre aksjer gjør det bra i dag og det tyder på at rallyet er bredt basert, sier han ifølge Marketwatch.

Både H-P, Bristol Myers og McDonalds endte på høyeste kurs på seks år etter nyheter om salgsøkning.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Den brede S&P 500-indeksen klatret over prosenten og teknolgitunge Nasdaq steg med nesten to prosent. Industriindeksen Dow Jones steg med 0,89 prosent og endte til høyeste poengscore på fire måneder.

Rekordstort underskudd
Høye oljepriser bidro til at det amerikanske handelsunderskuddet økte langt mer enn ventet. Økonomene ventet at landets underskudd ble på 66 milliarder dollar i juli, viser en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News. Dette er det høyeste noensinne.

Fasiten viser at underskuddet økte med hele 68,04 milliarder dollar i juli. Samtidig ble underskuddet for juni revidert opp til 64,82 milliarder dollar fra opprinnelige 64,80 milliarder dollar.

Den siste tiden har kombinasjonen av høy inflasjon og avtagende vekst skapt bekymring i de amerikanske finansmarkedene. Dagens tall letter neppe på stemningen.

Ambassade angrepet
Tre militante aktivister ble drept ved et angrep mot den amerikanske ambassaden i Damaskus.

Væpnede personer stanset en bil utenfor ambassaden og begynte å beskyte sikkerhetsvakter på stedet, før de sprengte bilen i luften.

Oljen under 64
Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, 63,72 dollar fatet. Dette er en nedgang på hele 2,9 prosent eller 1,89 dollar fra stengningskursen på NYMEX mandag. Spesielt det siste kvarteret av handelen stupte prisen kraftig, og dette kan tyde på uro blant investorene om at prisen vil falle ytterligere.

Prisen på råolje har nå falt syv dager på rad, og fra toppnoteringen på 78,40 dollar fatet 14. juli har oljeprisen falt med 18 prosent.

Det internasjonale energibyrået IEA kom i dag med sin månedsrapport, og hadde lite støtte å komme med til oljeprisen. IEA kuttet den estimerte oljeetterspørselsveksten for både 2006 og 2007 med over 100.000 fat.

Men en lavere oljepris førte også til at delindeksene for energi- og oljeserviceaksjene hadde markante nedganger.

Følg oljeprisen her

Oppturene
Styreleder Patricia Dunn vil trekke seg etter Hewlett-Packards styremøte i januar 2007. Arvtageren vil bli selskapets toppsjef Mark Hurd. Nyheten blir tatt godt i mot og aksjekursen blir belønnet med en oppgang på 1,5 prosent. Følg aksjekursen her

Dunn skal ha satt i gang telefonavlytting etter at opplysninger fra styremøtene i HP ble lekket til media. De interne undersøkelsene førte til at styremedlem George Keyworth ikke fikk fornyet sin styreplass i IT-giganten.

Goldman Sachs fikk et resultat pr aksje på 3,45 dollar i regnskapsmessig tredje kvartal, mens det var ventet et resultat på 2,97 dollar, ifølge Thomson Financial. Kursen klatret nesten fem prosent og aksjen kan du følge her

McDonalds steg med nesten tre prosent og Bristol Myers steg med nesten fire prosent

Dagens nøkkeltall
Dow +0.89% til 11,498.09

Nasdaq +1.96% til 2,215.82

S&P 500 +1.04% til 1,313.11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere