NA24.no

Børsrallyet er slutt

Sist oppdatert:
Etter seks dagers oppgang faller Asia.

Etter å ha nådd en ny rekordnotering torsdag, var det nedgang for Morgan Stanleys Asia-indeks fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede indeksen endte dagen ned 0,1 prosent til 155,87 poeng, etter å ha vært betydelig lenger nede tidligere på morgenen. Fallet blir ikke særlig betydelig, sammenlignet med den seks dager lange oppgangen på 3,7 prosent.

Den viktigste grunnen til fallet er høyere obligasjonsrente i regionen. Dermed vil en del investorer trekke penger ut av aksjemarkedet, siden alternativet er gunstigere enn før.

Nikkei 225 i Japan faller 0,4 prosent, dratt ned av blant annet Tokyo Electric Power, regionens største kraftprodusent, som falt 2 prosent.

- Eiendom, elektrisk kraft og andre offentlige tjenester, det er de rentesensitive sektorene, og de vil henge etter hvis renten fortsetter å stige, sa Masaki Iso, sjef for japanske verdipapirer i Yasudo Asset Management i Tokyo, til Bloomberg News.

I Kina var det som vanlig store svingninger. CSI 300-indeksen steg utrolige 4,9 prosent, den største oppgangen siden midten av januar, etter å ha vært ned 1,8 prosent tidligere fredag. På tross av det fantastiske rallyet klarte ikke indeksen helt å hente inn gårsdagens falI på 5,5 prosent.

Aksjonærer i Samsung Electronics juble. Aksjen har en betydelig stigning på 6,1 prosent, den største økningen siden januar 2005. Morgan Stanley kom med kjøpsanbefaling på selskapet, og sa de ventet en gradvis forbedring av resultatet i 2008. Dette var nok til å holde kospi-indeksen i Sør-Korea i positivt terreng, og dermed ny rekordnotering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere