NA24.no

Børsras på kupprykter

Sist oppdatert:
Bombene nyttårsaften har eksplodert det thailandske aksjemarkedet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter bombene som gikk av i Bangkok nyttårsaften og drepte tre personer har åpnet opp for nye kupprykter. Spesielt har investorene på den Thailandske børsen vist sin misnøye ved at slike rykter svirrer.

NA24 - din næringslivsavis

I dag falt hovedindeksen SET med hele 3,09 prosent til 628,19 poeng.

- Fallet skyldes interne faktorer inkludert bombene, bombetrusler og kupprykter. Investorene har mistet troen på regjeringen, sier Porrannee Thongyen, megler hos Asia Plus Securities, ifølge Bangkok Post.

Børsen åpnet opp etter nyttårsfeiringen og bombene som drepte tre og skadet 42 onsdag. Helt siden den Thailandske børsen åpnet opp har den rast nedover.

- Skadene foretatt av bombene er enorme fordi de får mennesker til å tenke at Thailand er utrygt – spesielt siden det skjedde i Bangkok, som er landets foretningssenter, sa Pornsilp Patcharintanakul, visesjef hos Thailands handelsstyre mandag ifølge BBC.

Militærjuntaen som tok kontroll over regjeringen ved kuppet på høsten i fjor har klandret sine politiske motstandere for bombene.

Det at ingen har blitt arrestert for ugjerningen undergraver befolkningens tillit til styresmaktene, ifølge Bangkok Post.

En spørreundersøkelse foretatt publisert i dag viser at tilliten til den militæroppnevnte statsministeren Surayud Chulanont har blitt halvert på en måned. Da var tillitten på 90 prosent, mens den nå ligger på 48,5 prosent. Og bare 46 prosent av hovedstadens innbyggerer tror at det er det tidligere regimet med Thaksin Shinawatra som står bak bombene.

I går begynte det å svirre rykter om at militære fraksjoner planlegger å gjennomføre et nytt kupp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere