NA24.no

(Scanpix)

Børsrekorder i USA

Sist oppdatert:
De amerikanske børsene suste inn til flere nye rekorder tirsdag

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter en slapp mandag, grunnet feiringen av Columbus Day, ble det en skikkelig børsfest tirsdag der både Dow Jones og S&P 500-indeksen steg til nye rekorder. I begivenhetenes sentrum var møterapporten fra sentralbankens rentemøte den 18. september.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kveld norsk tid ble møterapporten til sentralbankens forrige rentemøte offentliggjort. Mange håpte at referatet ville si noe om begrunnelsen bak rentekuttet på hele 0,50 prosentpoeng som kom i midten av september. Kuttet var langt større enn hva flertallet av økonomene hadde ventet og sendte aksjemarkedene da rett opp.

Sentralbanken konkluderte med at rentekuttet var det klokeste de kunne gjøre, men at fremtidige avgjørelser var avhengige av hvordan økonomien beveget seg i de kommende ukene. Referatet viste også at det ikke var noen uenighet om den da oppsiktsvekkende avgjørelsen.

- Men i referatet av møtet viste sentralbanken ingen umiddelbare bekymringer rundt økonomien, der var mer bekymring rundt kredittmarkedene. De sa oss ingenting vi ikke visste fra før, mens mennesker så etter ytterligere informasjon på hvorfor de kuttet 50 basispoeng, sier rentemegler Tom de Galoma, ifølge MarketWatch.

Sjefen for sentralbankens avdeling i St. Louis William Poole sa i en tale at omveltningene i finansmarkedene viser at det roer seg, selv om det fortsatt er svakheter i bolig- og kredittmarkedene som kan skade økonomien.

Les mer her: Renteoppgang i USA

- Referatet var skapt til å fortelle markedet at det ikke var nok informasjon for dem til å bevege seg mot ytterligere 25 eller 50 basispoeng. Men de var forsiktige til å unngå å si nei, sier en rentestrateg hos Citigroup, ifølge Bloomberg.

Markedet reagerte med å sende opp markedsrentene som indikerer at de ser det som mindre sannsynlig at sentralbanken vil kutte renten ved neste rentemøte. På den andre siden fikk aksjene seg et løft på forhåpninger om at det vil komme ytterligere rentekutt.

Resultatsesongen er i ferd med å sparkes i gang i USA. Først ut av de virkelige store er aluminiumsprodusenten Alcoa som legger frem sine tall etter at Wall Street har stengt handelen.

Kunstgjødselprodusenten Mosaic har tyvstartet resultatdagen og overgår markedets forventninger. I første kvartal satt de igjen med 69 cents per aksje i resultat samtidig som omsetningen økte 55 prosent. Analytikerne hadde ventet et resultat per aksje på 58 cents per aksje.

Råoljen fortsetter den kraftige svingningen da den klatret med 1,5 prosent til 80,20 dollar fatet da gulvhandelen stengte på Nymex. Oppgangen blir forklart med en svakere dollar.

Les mer her: Svak dollar presser oljen

Dagens nøkkeltall:
Dow +0,86% til 14.164,53

Nasdaq +0,59% til 2.803,91

S&P 500 +0,81% til 1.565,15

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere