NA24.no

Børssmell for Gustav Magnar Witzøe


BØRSSMELL: Gustav Magnar Witzøe (25) er Norges rikeste mann. Han gir sjelden intervjuer, men er svært aktiv på Instagram.
BØRSSMELL: Gustav Magnar Witzøe (25) er Norges rikeste mann. Han gir sjelden intervjuer, men er svært aktiv på Instagram. Foto: Instagram
Sist oppdatert:
Salmar faller kraftig på børsen etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall. Storeier Gustav Magnar Witzøe har tapt én milliard på minutter.

Salmar faller fem prosent etter tre kvarters handel på Oslo Børs tirsdag morgen.

Salmar er et av de største selskapene på Oslo Børs med en markedsverdi på over 40 milliarder. Litt under halvparten av aksjene eies av en mann, laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (25), som er Norges rikeste mann.

Fallet så langt tirsdag betyr at Witzøe er blitt nærmere en milliard kroner fattigere. 

Witzøe har likevel til salg på grøten. Aksjeposten i Salmar er alene verdt 20 milliarder kroner, selv etter børsfallet, og aksjen har steget kraftig så langt i år. Det siste året er aksjen faktisk steget med hele 70 prosent, drevet av høye laksepriser.

Les også: Laksearving (24) med formue på 11 milliarder kroner

Skuffende tall

Salmar la tirsdag frem tall som viste vekst i både driftsinntekter og operasjonelt driftsresultatet. Driftsresultatet var på 708 millioner kroner i årets første kvartal, fra 671 millioner i samme periode i fjor.

Tallene var likevel ikke så gode som analytikerne hadde håpet, noe som forklarer nedturen på børsen.

Les også: Gustav Magnar Witzøe (25) er blitt dobbelt så rik på et år

- Salmar leverer et kvartal under våre forventninger, med et operasjonelt driftsresultat på 708 millioner kroner, mot forventninger på mellom 769 og 809 millioner kroner, skriver analytiker Tore Tønseth i Sparebank1 Markets. 

Han skriver at de svakere resultatene kan primært bli forklart av tap i salg- og prosesserings-segmentet og høyere kostnader kombinert med lavere priser i Nord-Norge.

Tønseth anbefaler salg av aksjen. DNB Markets mener også det er smart å kvitte seg med aksjene.

- Etter vårt syn reflekterer markedets verdsettelse av Salmar, på tross av solid drift, for høye forventninger til lakseprisene fremover sammenlignet med hva som er reflektert i verdsettelsen av øvrige aktører i sektoren, skriver meglerhuset i oppdatering. 

Les også: Lerøy Seafood raser mot norske politikere: - Trist og utforståelig

- Blandet

Konsernsjef Olav-Andreas Ervik i Salmar bekrefter at tallene ikke var så gode som de håpet.

- Første kvartal ble et blandet kvartal for Salmar-konsernet. Prisoppnåelsen i kvartalet har vært god og den underliggende driften er tilfredsstillende i samtlige av konsernets virksomhetsområder. Høyere underliggende kost på slaktet fisk i Nord-Norge og lavere aktivitet i salg- og prosesseringsaktivitetene påvirker derimot resultatet negativt, sier han i en melding.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere