NA24.no

Børsuro svekker kronen

Sist oppdatert:
Valutamarkedet preges av risikofrykt. Kronen svekkes.

Uro i finansmarkedene verden over smitter også over på valutamarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Kronen svekkes
Også kronen får kjenne det når aksjemarkedene skjelver.

- Kronen, med sin status som «utkantvaluta», har historisk sett vist en tendens til å svekke seg når risikoaversjonen øker, og nå er intet unntak. Siden begynnelsen av uken har kronen svekket seg med drøye 10 øre mot euro og nesten 13 øre mot dollar. Svekkelsen mot dollar var større midt i uken, mens svekkelsen mot euro har satt fart det siste døgnet. Fredag morgen omsettes EURNOK til 8,026 og USDNOK til 5,842, skriver DnB NOR Markets.

Smitter over
Aksjemarkedene verden over viser røde tall, og Oslo Børs leder an i børsfallet. Hovedindeksen torsdag på 493,77 poeng, for første gang på en måned under 500 poeng.

Gjennom handelsdagen i går falt hovedindeksen hele 2,38 prosent. Siden toppen på 526,05 poeng forrige fredag har indeksen falt med over 6 prosent.

- Dette har fått investorene til å søke lunere farvann, mener DnB NOR Markets.

- Flykter fra akskjemarkedet
- Rentene rundt om i verden falt i går som konsekvens av økt etterspørsel etter trygge statspapirer. Både renten på den amerikanske og den tyske tiåringen falt med hele 10 rentepunkter, til henholdsvis 4,80 prosent og 4,30 prosent. Investorene flykter fra aksjemarked til trygge statspapirer og lavrentevalutaer. Dette har fått den japanske yenen til å styrke seg med 2,0 prosent mot amerikanske dollar siden torsdag morgen, skriver valutaanalytiker Mari Markman i DnB NOR Markets

FØLG VALUTAKURSER

Av makronyheter venter markedene i dag på nye tall fra den amerikanske økonomien. I dag publiseres tall for BNP-veksten i USA. DnB NOR Markets venter at den kvartalsvise veksten vil ta seg kraftig opp, fra 0,7 prosent i første kvartal til 3,2 prosent i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere