NA24.no

Børsuroen sprer seg

(Scanpix)
Sist oppdatert:
NA24-TV: Nervøse investorer flykter aksjemarkedet.

Aksjemegler spekulerer i om utenlandske fond har bestemt seg for å selge seg ned i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Gårsdagen var den nest verste på New York-børsen, med et fall på 300 poeng.

LES MER: Dramatisk fall på Wall Street

Oslo Børs falt 2,4 prosent. Børsfallet i Oslo og resten av verden gjør at investorene flykter til sikrere verdipapirer, heller enn de noe mer ustabile aksjemarkedene.

NA24-TV:Se NA24s finansjournalist Magnus Klever kommentere det dramatiske fallet på børsene i USA på TV 2 Nyhetskanalen. Klikk på videovinduet over.

Nervøse investorer flykter aksjemarkedet. Aksjemegler spekulerer i om utenlandske fond har bestemt seg for å selge seg ned i Norge.

- Angst og frykt
Det var uro om ustabile kredittmarkeder og en trøblete boligsektor som dro Wall Street ned.

- Dette er angst og frykt. Vi opplever en verdensomspennende nedprising av risiko etter at kapital er blitt dyrere, sier Joseph Quinlan i Bank of America til Bloomberg News.

- Uroen i verdens kredittmarkeder smitter nå over på vårt hjemlige aksjemarkedet. Jeg satte søkelyset på denne utviklingen for et halvt år siden, men ting blir bare verre, sier Pål Ringholm i First Securities til DN.

Amerikanske låntakere har opptatt investorer langt utover USAs grenser lenge, men ifølge Ringholm har det tatt lang tid før utviklingen har slått ut i aksjemarkedene.

Flere dårlige nyheter
- Og det er potensial for flere dårlige nyheter fremover, sier han.

Trym Riksen i DnB NOR Markets sier til Finansavisen at de siste dagenes børsuro skaper et inntrykk om at veksttoppen ligger bak oss, noe som forsurer stemningen i markedet. I Oslo falt også Statoil og Hydro, på tross av sterk oljepris. Det er et paradoks, ifølge Riksen.

- En spekulasjon kan være at enkelte utenlandske fond har bestemt seg for å selge seg ned i Norge, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere