NA24.no

Børsvelt

Sist oppdatert:
Oslo Børs viste tegn til optimisme, men knakk sammen mot slutten av dagen torsdag.

Oslo Børs startet torsdag morgen med nedgang. Børsen har holdt seg i negativt terreng hele dagen, men reagerte opp etter tall fra USA.

NA24 - din næringslivsavis

Likevel fikk hovedindeksen seg en knekk mot slutten, etter at de amerikanske børsene snudde oppgang til nedgang i dag. Hovedindeksen falt 1,82 prosent til 433,32 poeng.

Oljeprisen holder seg stabil og det koster børsens stengetid 137,96 dollar for et fat nordsjøolje med levering i august.

Vant med klar margin
Dagens desiderte vinner er Dof Subsea. DOF meldte tidligere i dag at de har inngått en intensjonsavtale med en finansiell partner om at DOF eller et nystiftet holdingselskap (HoldCo) skal fremsette et frivillig tilbud om kjøp av alle utestående aksjer i DOF Subsea ASA til en pris av 45 kroner pr. aksje, kontant. Tilbudet representerer en premie på 47,5 prosent i forhold til siste aksjekurs pr. 9. juli 2008 på 30,50 kroner. Det ble innført en kort pause i aksjen etter et kurshopp på 37 prosent.

LES MER:Vil overta datter

Børspausen ble opphevet etter kort tid og DOF Subsea ble dagens klare vinner med en oppgang på 37,38 prosent til 41,90 kroner.

Høyt oppe på vinnerlisten finner vi i dag Revus Energy. Olje- og gasselskapet meldte i dag om at de har funnet olje og gass på Jordbær prospektet på norsk sokkel. Revus har en eierandel på 20 prosent av lisensen.

LES MER:Oljefunn på Jordbær

Aksjen steg 8,98 prosent til 91 kroner.

Sterk oppgang
Aluminiumselskapet Hydro steg hele 7,29 prosent til 76,50 kroner på en ellers rød børsdag. Aksjen ble løftet på grunn av gode resultater fra den amerikanske konkurrenten Alcoa, og som et resultat av at de største aluminiumsprodusentene i Kina bestemte å kutte produksjonen med 5-10 prosent.

Hydro legger selv frem sine annenkvartalsresultater 22. juli.

Resultatsesongen i gang
I går tyvstartet Acergy sommerens resultatsesong med sine annenkvartalstall. Selskapet leverte et solid resultat, men presenterte en bekymringsverdig guiding.

LES MER:Guiding knuser aksje

Aksjen raste 13,46 prosent til 90 kroner.

Flere selskaper har i dag fulgt på og levert sine resultater for andre kvartal.

DnB Nors driftsresultat før nedskrivninger og skatt ble 4,6 milliarder kroner i andre kvartal, en fremgang på nær 600 millioner kroner i forhold til tilsvarende periode i fjor.

- Vi er godt fornøyde med resultatet, ikke minst når vi tar hensyn til den finansuroen vi opplever internasjonalt, sa konsernsjef Rune Bjerke, ifølge en børsmelding.

LES MER:Solid fra bankkjempen

DnB Nor er en av de mest omsatte aksjene og snudde nedgang til en oppgang på 1,29 prosent til 62,90 kroner.

Andre selskaper som har levert resultat er Fara, Itera Consulting Group, Data Respons og EOC.

StatoilHydro falt 2,21 prosent til 172,90 kroner, mens Yara steg 0,37 prosent til 406 kroner.

Rødt i Europa
Børsene ute i Europa opplevde også nedgang torsdag. verst gikk det ut over børsene i Madrid og Paris som falt ved Oslo Børs' stengetid henholdsvis 2,46 prosent og 2,34 prosent. Helsinki, Stockholm og København er ned henholdsvis 1,94 prosent, 1,70 prosent og 0,98 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere