NA24.no

Børsvinner etter gjennombrudd i USA

Aksje spretter rett til værs på nyheter.

Legemiddelselskapet Algeta troner øverst på vinnerlisten etter at de har fått godkjent planene om fase III-forsøk for produktet Alpharadin.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Aksjekursen stiger 21,85 prosent til 14,50 kroner. Så langt i år har aksjen blitt løftet over 83,5 prosent.

Oppturen kommer etter at Algeta nå kan gjennomføre en ny undersøkelse og forsøk i forbindelse med kreftbehandlingen på amerikanske sykehus.

Fra før har de startet den siste fasen av utprøvingen av Alpharadin ved en rekke sykehus i resten av verden. I en børsmelding skriver Algeta at de har ambisjoner om å teste produktet på 750 pasienter med langt fremskreden prostatakreft. Dermed vil de kunne kartlegge effektene av behandlingene med Alpharadin på pasienter som har opplevd spredning til skjelettet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De fått amerikanske myndigheters (FDA) har godkjent arbeidet med å starte fase III-forsøk. Tidligere har fase II-programmet vist at produktet gir pasientgruppen forlenget levetid og økt livskvalitet nesten uten bivirkninger.

- Vi har den siste tiden gjennomført samtaler med det amerikanske legemiddeltilsynet FDA, der både erfaringene fra fase II og planene for den store fase III-studien med Alpharadin ble diskutert. Samtalene har vært svært positive og resultatet er at vi i løpet av de neste månedene kan starte opp vår fase III studie også ved flere av USAs fremste kreftsykehus, sier administrerende direktør Andrew Kay i Algeta.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere