NA24.no

Bruker 100 mill. i Stavanger

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)
Odim investerer for å nå ambisiøse mål.

Odim blar opp 100 millioner kroner for å ta et steg videre for å oppfylle målet om å bli ledende innen automatiserte håndteringssystemer for dypvannsegmentet.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Stavanger-baserte JMC.

- På basis av vår unike ODIM CTCU teknologi har vi tidligere kommunisert at vi ser et betydelig potensial innen dypvannsegmentet, sier konsernsjef Jogeir Romestrand i en kommentar.

- Både kompetanse og kapasitet er sentrale faktorer i å ta ut dette potensialet, og jeg er glad for å kunne konstatere at kjøpet av JMC gir oss både førsteklasses kompetanse og verdifull engineering kapasitet. Dette kjøpet representerer et viktig første steg mot å skape en ledende tilbyder av automatiserte håndteringssystemer for dypvannsoperasjoner, fortsetter han.

Kjøpet vil skje delvis kontant og delvis gjennom aksjer. 50 millioner kroner gjøres opp i kontanter og 50 millioner kroner gjøres opp i Odim-aksjer med bindingstid på 12 måneder.

- I tillegg vil eksisterende JMC aksjonærer motta en maksimal kompensasjon ved oppnådde resultatmål på 50 millioner kroner basert på antall modulhåndteringskontrakter samt spesifikke inntjeningsmål (EBITDA) for 2007 og 2008, heter det i børsmeldingen.

Odim opplyser at hvis driftsresulatet før avskrivninger i 2009 blir bedre enn 50 millioner kroner vil eierne i JMC få en bonus på 20 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere