*Nettavisen* Økonomi.

Bruker 25 milliarder på Valhall

Foto: VIDAR LANGELAND (Bergensavisen (BA))

Oljeselskap har store planer for Norge.

BP Norge har mye av sin aktivitet konsentrert rundt feltutbyggingsprosjektet Skarv i Norskehavet, og de modne feltene Ula og Valhall i Nordsjøen.

Selskapet regner med å investere 25 milliarder kroner, som skal gå til to nye plattformer, og utstrakt borevirksomhet, skriver Offshore.no.

I en periode vil BP har fire samtidige boreoperasjoner I løpet av 2013. Selskapet regner med å ha Skarv-feltet i produksjon i løpet av året. Det regner også med å starte produksjonen fra den nye prosess- og hotellplattformen på feltet Valhall, som skal drives av strøm fra land.

Paraplyprosjekt til 25 milliarder
Et paraplyprosjekt som BP kaller ”the Greater Valhall Programme” har startet, og det innebærer investeringer på estimerte 25 milliarder kroner. Brorparten av disse pengene vil gå til to nye plattformer og boring av mellom 20 og 30 produksjons- og injeksjonsbrønner.

Det er ifølge BP fornyelsen av det aldrende Hod-feltet som har kommer lengst i planleggingsfasen, og den endelige investeringsbeslutningen kan komme alt i 2013. Den andre plattformen vil, dersom sanksjonert, plasseres vest på feltet Valhall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mer til Ula
Det Dong-opererte feltet Oselvar har nylig blitt knyttet opp til Ula og injeksjonsgass fra satellittfeltet bidrar til økt utvinning og etterhvert mer produksjon fra Ula. Tilkoblingen av Oselvar til Ula befester Ulas posisjon som et feltsenter for omkringliggende mindre funn, for også BPs eget felt Tambar og Talismans felt Blane, produseres via Ula.

Nå vurderer BP reservoaret i Ula trias for å avklare mulige tilleggsreserver for produksjon som kan bidra til bedre økonomi og forlenge feltets levetid. Det er imidlertid for tidlig å konkludere. Boreriggen på Ula oppgraderes og i 2013 starter en ny bore / overhalingskampanje som inkluderer nye VAG-injektorer og produsenter.

Leteplaner
BP har foreløpig kun en planlagt letebrønn, og det er Snadd Outer i Skarv-området. Håpet er å påvise ytterligere reserver til Skarv, og boring skal påbegynnes i løpet av annet kvartal 2012.

-Men vi er også interessert i nye leteområder på norsk sokkel, og har kjøpt seismiske data over områdene Nordland og Troms, sier informasjonssjef i BP, Jan Erik Geirmo, til Offshore.no.

BP har i en årrekke avstått fra deltakelse i lisensrunder i påvente av åpning av disse områdene.

Les flere saker fra Offshore.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.