NA24.no

Bruker rekordmye i øst

Sist oppdatert:
I sommer la norske turister igjen rundt 700 millioner kroner i Øst-Europa. Det er ny rekord.

Les NA24 på mobil

I sommer har nordmenn lagt igjen rekordmange penger i de østeuropeiske landene, viser ferske tall fra Teller. Nordmenn trakk kortene for 700 millioner kroner i Øst-Europa i sommer.

NA24 - din næringslivsavis

– Aldri har vi brukt kort så mye i Øst-Europa som vi gjorde i sommer. Land som Latvia, Litauen, Bulgaria, Polen og Kroatia har mottatt minst en tredel mer norske turistpenger enn det de gjorde i samme periode i fjor, sier Thomas Midteide, informasjonssjef i Teller i en pressemelding.

Midteide forteller at det norske kortbruket i Øst-Europa har økt med sju prosent sammenliknet med fjoråret. Latvia er landet som har økt mest, med hele 180 prosent fra i fjor. Men Midteide legger til at Øst-Europa ikke er det stedet i verden nordmenn bruker mest penger om sommeren.

– Av landene i Øst-Europa, er Kroatia og Polen de landene hvor flest penger ble lagt igjen, med henholdsvis 146 og 118 millioner kroner. Det er likevel fremdeles langt unna land som Sverige eller Danmark, hvor nordmenn for alvor svir av feriekroner, sier Midteide.

Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian, er slett ikke overrasket over sommerens utvikling i Øst-Europa. Hun forteller at flyselskapet har vokst mye i øst, både i antall avganger og destinasjoner, og at de nye rutene er svært populære.

– Flere direkteavganger, lavere priser og lyst etter å oppleve nye destinasjoner gjør at stadig flere nordmenn ferierer øst i Europa, sier Ellingsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere