NA24.no

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Brukte bankkort 90 millioner ganger

Sist oppdatert:
Nordmenn kjøpte varer for 30 milliarder kroner.

I mars i år ble det totalt utført 90 millioner korttransaksjoner i det nasjonale kortsystemet BankAxept. I alt ble det handlet varer og tjenester med BankAxept for 30 milliarder kroner i mars. Gjennomsnittsbeløpet per kortkjøp går stadig nedover. I 2009 var gjennomsnittlig beløp 379 kroner. Mars-tallene viser at vi er nede på 341 kroner og trenden er fallende.

Flere undersøkelser viser at stadig flere benytter kortet sitt når de handler dagligvarer. I år oppgir rundt 55 prosent at de betaler med kort hver gang de betaler for matvarene.

FNOs Dagligbankundersøkelse viser at også de eldre nå langt på vei har byttet ut kontanter med kort. 44 prosent av de over 60 oppgir at de betaler med kort hver gang de handler dagligvarer, en økning på 21 prosentpoeng siden 2006. I 2004 var det kun 15 prosent i denne aldersgruppen som betalte med kort hver gang de gikk i matbutikken.

BankAxept-statistikken for mars måned finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere