*Nettavisen* Økonomi.

Brukte båt skattefritt

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksas brukte firmaets millionbåt uten å skatte.

Les NA24 på mobil

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor har i fire båtsesonger hatt privat tilgang til en 31 fots motorbåt. Båten er leaset av selskapet uten at bruken er fordelsbeskattet, skriver Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Telenor ble båten i 2003 leaset til bruk for representasjonskjøring i Oslofjorden, og til transport til og fra konsernets konferansested på Jeløya utenfor Moss.

Båten, en Targa, er en form for overbygd skjærgårdsjeep, og har i flere år vært populær blant næringslivsfolk på grunn av dens maskuline design og rå styrke.

Telenor bekrefter overfor avisen at selskapet som arbeidsgiver for Baksaas ikke har innrapportert den skattemessige fordelen ved bruken av båten.

Ifølge Telenors kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik skal Telenor-sjefen ha brukt brukte båten privat fem dager i 2004 og fire dager i 2006.

Ifølge Baksaas er det i tillegg til ham selv kun konserndirektør Jan-Edvard Thygesen av konsernledelsen som har stått bak rattet på båten, utenom representasjonsbruk. Det skal ha vært «testkjøring» i 2003, samt kjøring til vinteropplag hos båtselgeren i Bamble i forbindelse med besøk på Thygesens hytte i samme kommune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.