*Nettavisen* Økonomi.

Brukte kortet 1,1 milliarder ganger

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

I snitt bruker vi 391 kroner per kortkjøp.

20.01.11 12:25

Betalingsløsningskjempen Nets Norge melder at kortbruken økte med ti prosent i 2010. Totalt ble det gjennomført 1,1 milliarder kortkjøp og den samlede omsetningen var på 435 milliarder kroner, noe som tilsvarer en økning på 8,7 prosent.

I desember ble det gjennomført 110 millioner kortkjøp med en kortomsetning på 48 milliarder kroner. Rett før jul, nærmere bestemt 22. desember var den dagen i fjor hvor vi hadde flest kortkjøp med hele 5,9 millioner.

Noe av årsaken til den økte kortbruken i 2010 skal skyldes at vi bruker kortene til stadig flere mindre betalinger.

En undersøkelse som TNS Gallup gjennomførte for Nets viser at 52 prosent pleier å betale med kort når beløpet er under 50 kroner. Tall fra Nets viser også at gjennomsnittsbeløpet for kortkjøp gikk ned med 5 kroner til 391 kroner, sammenlignet med 2009.

Det er bankkort og ikke kredittkort som vi benytter oss oftest av. I fjor ble det totalt gjennomført 1,05 milliarder kjøp med bankkort.

Ifølge Nets viser dette at vi i all hovedsak bruker penger som står på konto, da prosentandelen som bruker andre kort var stabilt på rundt seks prosent året gjennom. Denne andelen var også konstant gjennom desember.

Nets venter kortbruken vil fortsette å øke til i overkant av 1,2 milliarder kjøp i løpet av 2011.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag