*Nettavisen* Økonomi.

Brukte over 30 millioner på å renovere havneekspedisjonen - nå smuldrer bygget opp

FØRSTE DEL: Fasaden inn mot sentrum av Harstad skal renoveres i år. Resten blir tatt i årene som kommer. Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)

HARSTAD (Nordlys.no): Dette bygget ble oppført i 1920, og runder snart 100 år. Vinteren 2010 sto bygget ferdigrenovert, etter at Harstad havn satte av over 30 millioner kroner for å få bygget tilbake i god gammel stand. Nå bare fire år etter må driftssjef Torgeir Larsen igjen se at tusenlappene flyger avgårde.

– Vi oppdaget sprekkdannelser på fasadene rundt hele bygget, og på trappa ved hovedinngangen. De siste dagene har vi hatt betongarbeidere på plass for å pusse rent og gjøre klart til reparasjon, sier Larsen.

Umulig å anslå beløp

Driftssjefen regner med at det vil gå noen tusenlapper på trappeoppgangen, men beløpet vil neppe passere 100.000 kroner i første omgang.

– Men deretter må vi begynne å gå rundt hele bygget for å se etter skader. Da kan det fort begynne å bli høye beløp, sier Larsen.

Harstad havn har innhentet tilbud på arbeidet, men det er likevel umulig å fastslå omfanget før skadeomfanget er avdekket i sin helhet.

– Vi kommer til å utbedre skadene så lenge vi har penger til det. Det er ikke sikkert vi tar alt i år, men jeg kan forsikre at hele bygget skal repareres. Fasaden mot gata skal tas i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

ERGERLIG: Arbeidene med å avdekke skadene i bygget er allerede i gang. - Det er ergerlig at vi må renovere bygget så kort tid etter vi brukte over 30 millioner kroner, sier Torgeir Larsen. Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)


Klikk på bildet for å forstørre.

MILLIONBYGG: Det snart 100 år gamle ekspedisjonsbygget i Harstad ble i 2010 pusset opp for over 30 millioner kroner. Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)


Dårlig jobb

Torgeir Larsen sier at det er ergerlig å se at det gamle praktbygget som ble renovert for over 30 millioner kroner, allerede ser ut til å smuldre opp bare få år etter det store oppussingsarbeidet.

– Klart det er ergerlig at vi har brukt så mye tid å penger på å få bygget i stand igjen, og så må vi gå igang mye nye arbeider, sier Larsen.

Firmaet som gjorde jobben for Harstad havn i 2009/2010 er konkurs og borte. Larsen sier at Harstad havn sitter igjen med svarteper.

– Vi så oss nødt til å tilkalle eksperter for å se på skadene. De bare bekreftet det vi egentlig visste fra før. Det er gjort en dårlig jobb under renoveringsarbeidet, sier Larsen.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag