NA24.no

(Adecco)

Bærum kommune kaster ut Adecco

Sist oppdatert:
- Dette ble bestemt rett før Adecco-saken ble kjent via media.

Bærum kommune bryter samarbeidet med Adecco, skriver Dagbladet.

- Avtalene vi har med Adecco går ut 1. mai, og vi kommer ikke til å fornye disse, sier Jorunn Rian, spesialrådgiver ved avdeling for anskaffelse i Bærum kommune, til Dagbladet.

Ovenfor avisen avviser spesialrådgiveren at dette er en konsekvens av den siste tids avsløringer om bemanningsselskapets omfattende brudd på arbeidsmiljøloven.

- Dette ble bestemt rett før Adecco-saken ble kjent via media, men i informasjonsmøtet med Adecco der nyheten ble overlevert vikarbyrået, ble en rekke tilfellene diskutert, og det ble selvsagt et stort tema under møtet, sier Rian til Dagbladet.

Les også: Oslo kommune kaster ut Adecco

Adecco har, før nyheten om at Bærum kommune bryter med selskapet, mistet kontrakter til en verdi av 174 millioner kroner etter at NRK avslørte de sjokkerende arbeidsforholdene bemanningen ved flere sykehjem Adecco har bemannet har jobbet under.

Les mer: Adecco betalte ikke arbeidsgiveravgift

I tillegg har Adecco toppene tjent store penger på å innordne seg slik at de ikke har betalt arbeidsgiveravgift for svenske ansatte i Norge.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere