NA24.no

Brustad får jobb hos Røkke

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Fylkesmann Sylvia Brustad får jobb hos Kjell Inge Røkke og Aker-konsernet. Brustad er stolt over å ha fått tilbudet om en så attraktiv jobb.

Sylvia Brustad er i dag ansatt som daglig leder for Aker Kværner Holding AS. Det kan Østlendingen avsløre.

Hun vil ha spesielt ansvar for å videreutvikle relasjonen mellom butikk og politikk, i følge Brustad selv.

For fire år siden ble Brustad skjelt ut for åpen scene av Kjell Inge Røkke.

Striden bunnet i dramaet rundt Aker Solutions kjøp av eierandeler i fire datterselskaper i Aker, og økning av eierandel i et femte.

- Vi har for lengst skværet opp
Han brukte engerdalsdialekten og sa «Je er forbanna» over måten han følte at daværende næringsminister Sylvia Brustad hadde håndtert saken.

- Vi skværet opp for fire år siden, og jeg er veldig stolt og fornøyd over å ha fått tilbud om å jobbe i ett av Norges største selskaper, sier Brustad til Østlendingen.

Hun vil gå av som fylkesmann i løpet av høsten.

Rømmer skuta
Gjesteredaktør i Nettavisen, KrF-leder og høyaktuell statsråd i en ny blåblå-regjering, Knut Arild Hareide, mener jobbskiftet til Brustad er et tegn på at flere og flere Ap-politikere allerede har erkjent at valget er tapt.

- Dersom de rødgrønne taper valget vil finansminister Sigbjørn Johnsen ganske sikkert returnere som fylkesmann i Hedmark, jobben Sylvia Brustad nå vikarierer i.

Når det gjelder hennes nye jobb, så er det bare å gratulere Røkke, for jeg kjenner Sylvia Brustad som en knakende dyktig kvinne. Røkke vil helt sikkert få glede av Brustad, sier Hareide.

Som Krf-politiker synes han det er flott at Røkke og Brustad har blitt venner igjen.

- Forsoning og tilgivelse er egenskaper Krf holder veldig høyt så sånt sett er dette veldig bra, sier Hareide med et smil og ønsker samtidig Brustad lykke til.

Her er pressemeldingen som Aker sendte ut klokken 11.15:

«Sylvia Brustad (46) er ansatt i Aker ASA med ansvar for oppfølging av Aker Kværner Holding AS og tilgrensede oppgaver. Brustad vil bli innstilt som daglig leder i Aker Kværner Holding AS, og formelt vedtak fattes av styret i eierselskapet som er største aksjonær i Aker Solutions og Kværner.

- Vi har erfart at oppfølgingen av Aker Kværner Holding krever mye oppmerksomhet og tar tid. Sylvia Brustad kjenner samarbeidsmodellen med Nærings- og handelsdepartementet og eierskapsavdelingen bedre enn de fleste. Vi ser frem til å få henne med på laget. Brustad har gode forutsetninger for å foreta avveininger mellom de mange hensynene som inngår i rollen til Aker Kværner Holding. Der må gode forretningsmessige beslutninger tas etter moden overveielse av politiske, samfunnsmessige og forvaltningsmessige hensyn, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Sylvia Brustad har 20 års erfaring fra Regjeringen og Stortinget, hun har vært statsråd i fire departementer og er i dag konstituert fylkesmann i Hedmark.

- Jeg lærte Aker å kjenne som Nærings- og handelsminister i 2008-2009. Vi hadde som kjent en uoverensstemmelse i april 2009, men vi har for lengst skværet opp. Aker er et kompetent, ryddig og profesjonelt selskap. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i et av Norges viktigste selskaper, sier Sylvia Brustad.

Brustads hovedoppgaver i Aker vil være oppfølging av Aker Kværner Holding med tilgrensede oppgaver. Aker Kværner Holding eier 40,3 prosent av aksjene i Aker Solutions, og 41 prosent av aksjene i Kværner. Aker Kværner Holding eies 70 prosent av Aker, og 30 prosent av Staten gjennom Nærings- og handelsdepartementet.»

Les flere saker i Østlendingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere